Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pátracia akcia v Senci. Na brehu jazera našli oblečenie a doklady muža
Zdielať na

Pátracia akcia v Senci. Na brehu jazera našli oblečenie a doklady muža

SENEC / Na slnečných jazerách v Senci od rána zasahovali hasiči. Ešte večer našli policajti na brehu jazera osobné veci muža, ktorý mal v tom čase vojsť do vody. Odvtedy ho ale nikto nevidel. Vzniklo tak podozrenie, že sa utopil a rozbehla sa pátracia akcia.

Muž mal ísť ešte včera podľa informácií televízie JOJ viackrát do vody. Podľa svedkov nebol triezvy.Vo vode naznačoval, že sa topí. To si všimli ľudia v okolí, ktorí ho mali upozorňovať a dohovárať mu. Z jeho správania malo byť zjavné, že nevie plávať. Okolo deviatej večer už policajti našli jeho osobné veci na brehu. Vzniklo tak podozrenie, že sa utopil. "Policajti okresného riaditeľstva policajného zboru v Senci v súčinnosti s príslušníkmi hasičského záchranného zboru vykonali včera vo večerných a dnes v dopoludňajších hodinách pátraciu akciu," uviedla Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

Hasiči prišli na miesto okolo ôsmej ráno. Na pomoc im prišli potápači, ktorí postupne začali prehľadávať vodu v okolí, pár metrov od brehu. Miesto, kde sa mal muž pravdepodobne utopiť nie je známe. Potápači tak prehľadávali širšiu plochu. "Nakoľko je pravdepodobnosť, že osoba bude v blízkosti brehu do nejakých 50 metrov, takže sa vyhľadáva pomocou lana na výsečí na konci toho lana je potápač, ktorý opisuje kružnicu v danej vodnej ploche a postupne sa prehľadáva úsek," informoval Marek Kútny, veliteľ zásahu. 

Pátracia akcia na jazere bola prerušená okolo tretej poobede. Muža vo vode nenašli. Medzi jeho osobnými vecami nenašli ani občiansky preukaz, iba potvrdenie o jeho stratení. Podľa informácií televízie JOJ z prostredia vyšetrovania ide o muža zo stredného Slovenska, ktorý mal pracovať v zahraničí. "Výsledok pátracej akcie je doposiaľ negatívny," dodala Lucia Mihalíková.  

Prvou tohtoročnou obeťou jazera bol muž, ktorý sa utopil minulý týždeň. Rovnako to bolo aj včera. Len krátko pred tým, ako sa našli veci nezvestného, z vody vytiahli telo mladého muža.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy