Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Požiar zachvátil časť rodinného domu. Na mieste zasahovalo takmer 30 hasičov
Zdielať na

Požiar zachvátil časť rodinného domu. Na mieste zasahovalo takmer 30 hasičov

ŽDIAR / Takmer 30 dobrovoľných a profesionálnych hasičov od skorého rána zasahovalo v obci Ždiar. Plamene zachvátili stolársku dielňu a následne sa požiar rozšíril aj na rodinný dom.

Požiar si všimli samotní obyvatelia domu niekoľko minút po štvrtej hodine ráno. Plamene šľahali z hospodárskej budovy za domom. "Požiar bol plne rozvinutý, horela tá hospodárska časť, vlastne tá drevovýroba. Našou snahou bolo v prvom rade ochrániť rodinný dom," uviedol Marián Lopuch, veliteľ zásahu OR HaZZ Poprad. Museli sa rozdeliť na viac skupín - jedni sa venovali hospodárskej budove, druhí robili všetko pre to, aby sa plamene nedostali do interiéru domu. Oheň sa šíril medzistrešnými priestormi a dostať ho pod kontrolu jednoduché nebolo. 

Starosta dediny sa o požiari dozvedel medzi prvými. "Zhodou okolností je to moja kolegyňa - matrikárka a tá mi volala po štvrtej, že horíme. Ja som potom volal nášho veliteľa," doplnil Pavel Bekeš, starosta Ždiaru. 

Majiteľ domu hovoriť nevládal. Požiar úplne zničil hospodársku časť, ktorá slúžila ako stolárska dielňa, vrátane všetkých strojov a materiálu. 

Následkom požiaru doposiaľ nikto neutrpel žiadne zranenia, ale pri požiari zahynul domáci miláčik. Škody budú v desiatkach tisíc eur. Cudzie zavinenie zatiaľ vylúčené nebolo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy