Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hrozivá bilancia na cestách prinútila políciu konať. Štrnásť obetí za jediný týždeň
Zdielať na

Hrozivá bilancia na cestách prinútila políciu konať. Štrnásť obetí za jediný týždeň

BRATISLAVA / Štrnásť mŕtvych na slovenských cestách za jediný týždeň. Na toto hrozivé číslo reagovala aj polícia. Sprísni kontroly a zameria sa nielen na rýchlosť jazdy, ale aj na to, ako jazdíte a čo za volantom pijete.

Od 17. do 23. júna na slovenských cestách zomreli dvaja chodci, jeden cyklista, traja motocyklisti a osem ľudí v osobnom aute. Polícia s cieľom zabrániť tragédiám sprísňuje opatrenia. Kontrolovať bude okrem rýchlosti aj to, či sa viete správne zaradiť či predbiehať, a samozrejme, aj alkohol za volantom. Opatrenia platia od utorkovej polnoci. "V zmysle sadzobníka pokút budeme využívať hornú sadzbu pokút, zameriame sa hlavne na spôsob jazdy, rýchlosť a alkohol. Dohliadať bude aj poriadková polícia, železničná polícia a úrad hraničnej a cudzineckej polície," povedal riaditeľ dopravnej polície Ľuboš Rumanovský.

Na týchto opatreniach bude polícia trvať, pokým sa situácia v našej cestnej premávke nezlepší. "Vodiči sa pri vedení motorového vozidla majú venovať riadeniu, nie telefonovať, či sadať si za volant pod vplyvom alkoholu, či iných návykových látok," povedal viceprezident Róbert Bozalka.

Nasledujúca reportáž je o nehode motocyklistu, ktorý počas víkendu prišiel o život. Buďte na cestách opatrný. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy