Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Ošetrovateľ dôchodcovi držal ruky a na tvár mu pritláčal servítku tak, že nemohol dýchať
Zdielať na

Ošetrovateľ dôchodcovi držal ruky a na tvár mu pritláčal servítku tak, že nemohol dýchať

Archívna reportáž

ADELAIDE / Dcéra podozrievala domov sociálnych služieb zo zanedbávania starostlivosti svojho otca, preto nainštalovala do jeho spálne skrytú kameru. Na jej prekvapenie zistila, že ho týral jeden z opatrovateľov. Na videu sa ukázalo, ako opatrovateľ držal dôchodcove ruky a na tvár mu pritláčal servítku, pričom mu agresívne krútil nosom. Dôchodcovi tak spôsobil problémy s dýchaním.

Ponižujúce video zneužívania svojho otca postihnutého demenciou nakrútila podľa dailymail.co.uk dcéra v austrálskom domove sociálnych služieb. "Zostala som úplne šokovaná po tom, čo som videla na videu a veľmi som sa o otca bála," povedala dcéra Noleen Hausler, ktorá zároveň pracuje ako zdravotná sestra. "Moje srdce bilo ako na pretekoch a triasli sa mi ruky," dodala. 

Dcéra týraného muža opakovane plakala, keď predkladala dôkazy na polícii. Nevládny otec strávil v rukách opatrovateľov až 13 rokov, a pritom počas ôsmich dní, ktoré natočila na skrytú kameru s ním nesprávne zaobchádzali až trikrát. "Nemala som poňatia, že by niekto mohol niečo také spraviť. Mala som pocit viny, že som ho nedostatočne chránila," povedala dcéra. 

Noleen Hausler sa sťažovala na zanedbávanú starostlivosť samotnej organizácii, ktorá sa o otca starala, avšak tam ju prvotne obvinili z nelegálneho špehovania. Následne ale samotný ošetrovateľ vinu priznal a dostal výpoveď s niekoľkotýždňovým pobytom za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy