Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Z bežnej akcie sa stala dráma. Muž zaútočil na policajtov sekerou
Zdielať na

Z bežnej akcie sa stala dráma. Muž zaútočil na policajtov sekerou

KRÁĽOVSKÝ CHLMEC / Bežná akcia sa nečakane zmenila na zásah, pri ktorom sa strieľalo. Mestskí policajti z Kráľovského Chlmca čelili mužovi, ktorý na nich zaútočil so sekerou v ruke. Incident sa odohral na ulici plnej ľudí. Podľa informácií od reportéra TV JOJ Petra Saba dvaja policajti utrpeli sečné poranenia.

Policajná hliadka prišla preveriť rušenie nočného kľudu. Kým prvá návšteva sa skončila dohovorom, druhá sa už bez konfliktu nezaobišla. Tridsaťtriročný Tibor najprv začal policajtom vulgárne nadávať. Potom rozbil na okne svojho bytu sklo, vyhodil z neho sekeru a následne aj on vyskočil von na ulicu k policajtom. Sekeru zodvihol zo zeme a zasiahol s ňou policajta, ktorý stál najbližšie. "Zaútočil na policajti, zasiahol ho do hrude a do ramena, potom začal rozbíjať služobné motorové vozidlo," uviedol náčelník mestskej polície v Kráľovskom Chlmci Jozef Kalapos. 

Druhý policajt použil niekoľko varovných výstrelov, najprv mieril do vzduchu a potom aj na nohy útočníka. Ten na to ale vôbec nereagoval a preto ho policajti aj napriek zraneniam ručne zneškodnili. Agresívnemu mužovi pod vplyvom alkoholu hrozí za jeho správanie osemročné väzenie. Sudca v pondelok rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. "Ide o doposiaľ sedemkrát súdne trestanú osobu za trestnú činnosť podobnej povahy," uviedol hovorca krajskej prokuratúry Milan Filičko. 

Policajti aj napriek zraneniam nakoniec muža so sekerou spútali. Všetci skončili v nemocnici, bez potreby operácie. Útočníkovi hrozí za vyčíňanie osem rokov za mrežami, sudca ho už vzal do väzby.

Polícia zasahovala aj pri ďalšom útoku v okolí Trebišova. Partia útočníkov vrazila do domu a začala demolovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy