Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Exposlanec národnej rady skončil v policajnej cele. Šoféroval pod vplyvom alkoholu
Zdielať na

Exposlanec národnej rady skončil v policajnej cele. Šoféroval pod vplyvom alkoholu

BANSKÁ BYSTRICA / Exposlanec Národnej rady SR Peter Muránsky skončil v policajnej cele. Bývalý banskobystrický politik podľa polície šoféroval pod vplyvom alkoholu. Keďže išlo o viac ako jedno promile, odviezli ho rovno na policajné oddelenie.

Počas bežnej policajnej kontroly zastavila hliadka skoro ráno osobné auto, v ktorom sedel bývalý poslanec národnej rady. Bol na ceste v obci Tajov smerom na Králiky. Exposlanca vyzvali na dychovú skúšku, ktorej výsledok bol pozitívny. Podľa polície išlo o hodnotu 1,21 promile. Ďalej tak už v jazde pokračovať nemohol.

Auto zostalo zaparkované pri krajnici a Petra Muránskeho policajti odviedli najskôr na vyšetrenie do nemocnice a následne na policajné oddelenie. Skončil v policajnej cele s obvinením na krku. Za jazdu pod vplyvom alkoholu ho vyšetrovateľ obvinil z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. O treste  rozhodoval súd v superrýchlom konaní.

Peter Muránsky dostal 800 eurový peňažný trest a na rok prišiel o vodičský preukaz. Zo súdu odišiel bez vyjadrenia, zrejme zadným vchodom. Ešte v roku 2013 ho ako aktívneho politika takpovediac preslávili pamätné tri poháriky whisky, ktoré vypil pred hlasovaním v národnej rade. Vtedy dokonca zložil aj funkciu krajského predsedu KDH.

Exposlanec sa tak zaradil do priam alarmujúcej štatistiky banskobystrických policajtov. "V uplynulom týždni 59 alkoholov, z toho 11 vodičov obvinených," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy