Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V krvi mal viac ako dve promile. Po náraze do stromu začalo jeho auto horieť
Zdielať na

V krvi mal viac ako dve promile. Po náraze do stromu začalo jeho auto horieť

Reportáž obsahuje amatérske videá. ZDROJ: facebook/mikulášske krimi

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / K ďalšej nehode, ktorej aktérom bol vodič pod vplyvom alkoholu, došlo neďaleko Liptovského Mikuláša. Štyridsaťdvaročný Roman vo Felicii zišiel z cesty a narazil do stromu. Auto hneď potom začalo horieť.

Keď z Felicie vyšľahli plamene, jej vodič už bol v bezpečí mimo vozidla. Podľa záberov od svedkov nehody, muž ledva stál na nohách. Zjavne ale nešlo o následok zranení. "Bola mu poskytnutá predlekárska pomoc, následne bol odovzdaný na ďalšie ošetrenie pracovníkom zdravotnej služby. Vozidlo príslušníci hasili pomocou vysokého tlaku a zasahovali v dýchacích prístrojoch," uviedol veliteľ zásahu Rudolf Macko. 

Z Felicie zostal len obhorený vrak. Vykonaná dychová skúška u muža, ktorý sedel za volantom ukázala, prečo nevedel stáť na nohách. Nafúkal 2,02 promile. Pri nehode utrpel len pár odrenín. O sile nárazu svedčí fakt, že jabloň po celej výške doslova roztrhlo na polovicu. "Počas vyšetrovania bolo zistené, že vodič nie je držiteľom vodičského oprávnenia. Poverený príslušník policajného zboru ho obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedol policajný hovorca v Žiline Radko Moravčík. Noc strávil v cele policajného zaistenia. V nedeľu si 42-ročný Roman na okresnom súde v Liptovskom Mikuláši vypočul rozsudok. Sudca mu vymeral trest odňatia slobody na 10 mesiacov, s podmienečným odkladom na 3,5 roka a na šesť rokov mu uložil zákaz viesť motorové vozidlá.

Vodiči pod vplyvom alkoholu, žiaľ, nie sú na cestách ojedinelou záležitosťou. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy