Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Taxikár vrazil do stáda oviec. Bača sa bráni, pri ceste bola značka
Zdielať na

Taxikár vrazil do stáda oviec. Bača sa bráni, pri ceste bola značka

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Do stáda oviec, ktoré hnali zamestnanci družstva cez cestu na ranné dojenie, narazilo auto. K nehode došlo neďaleko Liptovského Mikuláša. Tri zvieratá na mieste uhynuli.

Vozidlo taxislužby narazilo do stáda oviec prechádzajúceho cez cestu približne o tretej hodine ráno. V taxíku sa viezol len vodič. Ovce si podľa jeho vlastných slov všimol až keď bol pár metrov od nich. Zrážke na rovnom úseku cesty už nedokázal zabrániť. "Výsledok je rozbité auto. Neviem kto by čakal o tretej hodine ráno 600 oviec na ceste. Tri sme trafili tak, že máme airbagy vystrieľané," uviedla majiteľka taxislužby. 

"Tridsaťšesťročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Škoda po ceste prvej triedy v katastri obce Svätý Kríž. Následne došlo k stretu vozidla s domácimi zvieratami - ovcami," uviedol policajný hovorca v Žiline Radko Moravčík. Tri zvieratá na mieste uhynuli, niekoľko ďalších oviec budú zrejme musieť po nehode utratiť. "Pri udalosti k zraneniu osôb nedošlo. Alkohol u vodiča vykonanou dychovou skúškou zistený nebol," povedal Moravčík.

"Ešte bola tma o tretej ráno a tie lampášiky, to boli také žmurky a ťažko povedať, že či ich vôbec mali, to človek pozerá, čo sa robí a nie, aby kukal na baču, že či má lampášik," dodala majiteľka taxislužby.

Družstevníci sa ale bránili, že ovce hnali na dojenie tak ako každé ráno a osvetlení údajne boli. Nehodu prišla na miesto zdokumentovať aj polícia. "Keď sme povedali, že ich hnali cez cestu, tak nám povedal, že je tam značka bez určenia času, takže môžete čakať ovce hocikedy aj o polnoci na hlavnej ceste, ktoré vám budú chodiť pomedzi autá," uviedla majiteľka.

V jarnom období hrozí na cestách zrážka so zverou. ​Aké zásady platia? Zábery v priloženej reportáži nie sú vhodné pre maloleté osoby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy