Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Policajti jej povedali, aby nerobila paniku. Muž na jej aute havaroval a prišiel o život
Zdielať na

Policajti jej povedali, aby nerobila paniku. Muž na jej aute havaroval a prišiel o život

Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

BRATISLAVA / Dala si opraviť auto známemu, ten jej ho nevrátil. Na správy nereagoval a zablokoval si prichádzajúce hovory. Majiteľka sa ale k svojmu autu už nikdy nedostane. Mechanik havaroval a na mieste zomrel. Televízia JOJ oslovila majiteľku, ktorá pár hodín pred tragédiou chcela na muža podať trestné oznámenie. Polícia ho neprijala, vraj nech nerobí zbytočnú paniku a príde ráno.

Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

V utorok prišiel pri dopravnej nehode o život v Devínskej Novej Vsi 32-ročný Martin, ktorý sedel za volantom Volva. Podľa svedkov šiel prirýchlo. Po čelnej zrážke s autobusom vyletel z auta a na mieste zomrel. Pri nehode zahynul aj jeho pes. Martin ale nebol majiteľom auta, bol človekom, ktorý mal auto svojej známej vyservisovať, tak ako tomu bolo aj v minulosti. "Dostal sa ale do situácie, že zostal bez domova aj so svojím psíkom. Snažila som sa mu pomôcť, že teda mu dám zarobiť, aby mal aspoň na prespatie na ubytovni," povedala majiteľka auta.

Majiteľke mal auto pôvodne vrátiť v pondelok večer, to sa nestalo. V utorok ráno jej zazvonil telefón, kde sa dohodli, že jej ho prinesie do tretej popoludní. Podľa jej slov sa v telefóne už správal veľmi zvláštne. Neskôr si zablokoval všetky prichádzajúce hovory a neodpovedal ani na SMS správy. Petronela, sa rozhodla že okolo štvrtej zájde na políciu, kde podá trestné oznámenie za neoprávnené užívanie motorového vozidla.

Polícia hneď nekonala

Majiteľka auta bola celý incident nahlásiť na policajnom oddelení v Devínskej Novej Vsi, tam jej ale povedali, nech nerobí zbytočnú paniku a nech s trestným oznámením počká. "Prišla som tam, opísala situáciu a čakala som pomoc. Namiesto dodržania sloganu Pomáhať a chrániť som sa dozvedela, že nemám robiť paniku, že je to iba hodina a muselo sa asi niečo stať. Mám čakať. Nadiktovala som pánom príslušníkom všetko o dotyčnom, a aj telefónne číslo, nech si vypočujú hlášku a že sa mu nik nedovolá. Ani to nezabralo a poslali ma domov namiesto toho, aby spísali zápisnicu, iba zaevidovali moju návštevu," uviedla majiteľka.

Z oddelenia teda odišla domov. Okolo deviatej jej zazvonil telefón, že auto je zdemolované a známy, ktorý jej mal auto opraviť prišiel o život. Pýtali sme sa, prečo policajt jej trestné oznámenie neprijal hneď. Jeho postup už riešia nadriadení. "Vo Vami uvedenom prípade už nadriadený začal voči príslušnému policajtovi disciplinárne konanie. Po preverení všetkých okolností tohto prípadu rozhodne vo veci v zmysle zákona," uvádza sa v stanovisku polície.

"Pýtam sa preto, či by sa tejto tragédii dalo zabrániť, keby so mnou spísali zápisnicu a auto by hneď šlo do pátrania. Možno áno, možno nie. To sa sa už nedozviem," uviedla majiteľka. Majiteľka havarijnú poistku na aute nemala, pretože išlo o staršie vozidlo. Peniaze za auto už pravdepodobne nikdy neuvidí. Navyše, auto bude ešte aj splácať, pretože si na svoje auto musela požičať.

O uvedenej nehode sme informovali v KRIMI spravodajstve TV JOJ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy