Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Po streľbe v Púchove jeden mŕtvy a dvaja zranení. Polícia strelca už chytila
Zdielať na

Po streľbe v Púchove jeden mŕtvy a dvaja zranení. Polícia strelca už chytila

PÚCHOV / Jeden mŕtvy a dvaja ťazko zranení, to je bilancia streľby v malej obci Horovce pri Púchove. Útočník mal nelegálne držanou zbraňou strieľať na troch ľudí. Jedného zastrelil ďalších dvoch ťažko zranil. Okamžite po streľbe do obce smerovalo množstvo policajtov. Starosta vyhlásil mimoriadnu situáciu a po útočníkovi, ktorý sa ukrýval v horách, pátrala stovka policajtov.

Výstrely z krátkej guľovej zbrane sa ozvali ráno po pol štvrtej na diskotéke, ktorú organizujú hasiči, a práve končila. "Ja som počula akoby petardy, nevedela som, čo sa deje," opísala svedkyňa. Jakub, ktorého mal útočník trafiť do oblasti hrudníka, bol podľa svedkov na mieste mŕtvy. Na zábave bola aj Zuzana, desať minút pred streľbou tancovala s Jakubom, ktorého útočník postrelil do brucha.

"Keď som ho videla, sa mi zastavil celý život. Desať minút pred tým som s ním bola na parkete," povedala. Postrelený chlapec jej spadol do náručia. "Dokým prišla záchranka, som sa ho snažila držať pri vedomí," pokračuje Zuzana.

Obeť mala strelné poranenie v oblasti hrudníka, jeden zranený má strelné poranenie v oblasti hlavy, previezli ho do do Považskej Bystrice, druhý v oblasti brucha prevezený do Považskej Bystrice, druhý v oblasti brucha prevezený do Trenčína. 

Dedina bola plná ozbrojených policajtov v nepriestrelných vestách a so samopalmi v rukách, ľudí upozornili, aby boli opatrní. Napoludnie sa z policajnej vysielačky ozvala správa že podozrivého muža zadržali. "Mali sme info o pohybe páchateľa a aj za pomoci vrtuľníka sme ho našli v lesnom poraste," informuje krajský riaditeľ policajného zboru Trenčína Slavomír Kučera.

Podozrivého Martina zadržali kukláči, ukrýval sa medzi obcami Kvašov a Lednica, v okolí miesta, kde ho chytili hľadali zbraň.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy