Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rodina prišla o strechu nad hlavou. Otec obviňuje 7-ročnú dcéru
Zdielať na

Rodina prišla o strechu nad hlavou. Otec obviňuje 7-ročnú dcéru

ŠIRKOVCE / Zhorelo im šatstvo aj peniaze. Osemčlenná rodina z obce Širkovce prišla pre požiar o strechu nad hlavou. Niektorí hovorili, že za požiar môže cigareta. Otec rodiny ale tvrdil, že dom podpálila jeho malá dcéra zapaľovačom.

Čierny dym bolo vidieť do vzdialenosti 10. kilometrov. Oheň sa ešte pred príchodom hasičov snažili uhasiť aj ľudia, no márne. "Veľký dym, taký čierny dym išiel z domu," vraví Arpád, člen občianskej poriadkovej služby. 

Zasahovali dve posádky profesionálov a jeden tím dobrovoľníkov. "Požiarom bola zasiahnutá kuchyňa a strešná konštrukcia. Požiarom bol ohrozený aj susedný rodinný dom," hovorí veliteľ zásahu Milan Polák. 

Na vedľa stojaci dom sa plamene vďaka hasičom nerozšírili, no na horiacom dome už strechu nezachránili. O domov tak prišlo 8 ľudí. Miestni tvrdili, že za požiar môže otec rodiny, ktorý v kuchyni zaspal s cigaretou v ruke. 

 Po dedine sa povrávalo, že za požiar môže práve otec rodiny, ktorý v kuchyni zaspal s cigaretou v ruke. Ten ale má inú verziu. "Dcérka moja to zapálila," povedal. Malo ísť o iba 7-ročné dievča. Toto tvrdenie nahnevalo jeho družku, ktorá bola v čase vypuknutia požiaru v dedine u známych. "Veď ty si bol vnútri, čo rozprávaš. Môžme pozrieť kamery," kričala. 

Príčiny vyšetrujú hasiči, na mieste nevedeli potvrdiť ani jednu z verzií.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy