Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Aby sa vyhol čelnej zrážke, strhol volant. Len metre ich delili od vlakovej trate
Zdielať na

Aby sa vyhol čelnej zrážke, strhol volant. Len metre ich delili od vlakovej trate

Strhol volant, aby zabránil čelnej zrážke

UDAVSKÉ / Dnes ráno havarovalo pri Humennom auto plné robotníkov, ktorí smerovali do práce. Narazili do stĺpa a od železničnej trate ich delili zhruba tri metre. Vodič tvrdí, že volant strhol v snahe zabrániť zrážke s druhým vozidlom. Záchranári na mieste ošetrili dvoch ľudí.

​Nehoda sa stala ráno krátko po siedmej na výjazde z Humenného. Partia robotníkov práve smerovala do práce. Muži pracujú v Medzilaborciach a z Vranovského okresu takto dochádzajú každý deň.

Vodič tvrdí, že išiel po hlavnej, vodička prichádzala z vedľajšej cesty."Ja som išiel po hlavnej ale ona mi vybehla na cestu a ostala stáť na strede cesty," vysvetľuje vodič auta. 

Strhnutie volantu bolo podľa slov vodiča tým najlepším riešením. Inak by podľa neho došlo k čelnej zrážke. Vozidlo vzápätí narazilo do stĺpa asi tri metre od vlakovej trate. Vodička sa k zrážke vyjadrovať nechcela. Okolnosti nehody začali vyšetrovať policajti a podľa nich išiel vodič príliš rýchlo. 

Záchranári ošetrili dvoch ľudí. "Záchranári na mieste ošetrili vodiča a spolujazdca, ktorí boli bez vážnejších zranení a transport do zdravotníckeho zariadenia odmietli," informuje hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. Na mieste museli zasahovať všetky záchranné zložky. Okolnosti a príčinu nehody vyšetruje polícia. 

Nepríjemné prebudenie pre rybára. Voda mu v priebehu hodiny zaplavila auto. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy