Skoro jasno
10°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Výlet po Európe sa pre motorkára skončil tragicky
Zdielať na

Výlet po Európe sa pre motorkára skončil tragicky

RIMAVSKÁ SOBOTA / Výlet po Európe sa pre partiu motorkárov zo Škótska skončil tragicky. Jeden z nich sa už domov nevráti. Havaroval v okrese Rimavská Sobota. Osudným sa mu stal náraz do betónovej steny.

Prečo motocyklista nezvládol prejazd zákrutou bude vyšetrovať aj znalec z odboru cestnej dopravy. Podľa svedkov musel ísť veľmi rýchlo. Na ceste prešiel do protismeru, potom narazil do betónovej steny garáže. "Rýchla jazda podľa mňa, lebo to strašne hučalo. To už neviem odkiaľ ich bolo počuť," uviedla majiteľka domu. 

Ťažký stroj skončil v záhrade rodinného domu. Muž dopadol vedľa svojej motorky. Jeho kamaráti sa zhŕkli okolo neho, nepustili k nemu ani zdravotníčku, ktorá bola nablízku. "Prišla jedna pani, čo robila sestričku, nepustili ju. Chcela mu pulz nahmatať, ale ju nepustili k nemu a všetci okolo neho a čakali kým príde sanitka," povedala majiteľka. 

Záchranári ho ešte v sanitke oživovali, no cudzinec náraz neprežil. "Muž utrpel zranenia, ktoré neboli zlúčiteľné so životom. Záchranárom sa aj napriek veľkému úsiliu nepodarilo oživiť," uviedla hovorkyňa záchranárskej skupiny Falck Katarína Načiniaková. 

Nebohý muž bol jedným zo 16-člennej partie motorkárov zo Škótska. Slovensko bolo len jednou z krajín, ktorú chceli počas 10-dňového výletu navštíviť. Jedného z nich sme sa pýtali, či videl, ako došlo k nehode. "Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania. Bolo začaté trestné stíhanie pre usmrtenie," povedala policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová. 

Pekné počasie motorkárov vyháňa na cesty. Žiaľ, často sa stáva, že nehody motorkárov končia tragicky. Polícia vyzýva na zvýšenú opatrnosť na cestách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy