Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Viac ako dva roky bojuje otec za to, aby bol muž, ktorý mal znásilniť jeho dcéru, potrestaný
Zdielať na

Viac ako dva roky bojuje otec za to, aby bol muž, ktorý mal znásilniť jeho dcéru, potrestaný

HUMENNÉ / Jeho dcéru znásilnili, on prestal veriť v spravodlivosť na Slovensku. Otec viac ako dva roky bojuje za to, aby bol vinník potrestaný. Dvadsaťosemročný muž, ktorý sa mal podľa polície znásilnenia dopustiť, ale na súdne pojednávania prestal chodiť. Zakaždým je údajne chorý. Zasiahnuť by mohol predseda senátu.

Polícia muža obvinila zo zločinu znásilnenia, prokurátor ho obžaloval. Odvtedy na Okresnom súde v Humennom prebiehajú pojednávania. Na to prvé museli obžalovaného predviesť policajti. Vtedy sa správal agresívne.

Dvadsaťosemročný muž z obce Ruský Hrabovec mal podľa polície znásilniť tínedžerku pri drevárni za rodinným domom. Stalo sa to pred dvoma rokmi. V poslednom období sa začal súdu vyhýbať. "Samozrejme, klasika, opakuje sa to zase. Nedostavil sa z dôvodov, že zase je niekde v nemocnici hospitalizovaný," povedal otec napadnutej. 

"V predmetnej trestnej veci bol po podaní obžaloby dňa 20.3.2018 stanovených sedem termínov hlavného pojednávania z čoho štyri boli odročené pre neprítomnosť obžalovaného zo zdravotných dôvodov," uviedla policajná hovorkyňa v Prešove Ivana Petrufová. 

TV JOJ zisťovala, dokedy môže obžalovaný predkladať súdu potvrdenia od lekára. "Môže ich dávať dookola, keď sú lekárske potvrdenia, že nie je zdravotne spôsobilý, aby sa zúčastnil hlavného pojednávania, že je chorý, že je na PN alebo hospitalizovaný, tak vždy ich na pojednávanie predkladať môže," povedala expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

"Ale koľkokrát, do kedy ešte budeme chodiť? 5 rokov, 10 rokov? Čo vymení sa sudca a poďme odznova," uviedol otec. Ďalšie pojednávanie bolo odročené na september. Otec dievčaťa, ktoré malo byť znásilnené si myslí, že obžalovaný sa vyhýba súdu zámerne. Podľa expertky na trestné právo má predseda senátu právo na to, aby dal všetky predložené ospravedlnenia preveriť. "Môže dať lekárske potvrdenia preveriť, môže ustanoviť komisiu, ktorá u tohto lekára prezrie všetky tie zdravotné záznamy, či skutočne nie je spôsobilý sa zúčastniť hlavného pojednávania a tiež môže pribrať znalca na vyšetrenie zdravotného stavu," uviedla Kurilovská. 

"Veď tú energiu, čo plytvajú na ten príbeh tak už mohli iné veci vyriešiť. Neviem, povedzte mi vy k tomu, čo ďalej, na koho sa mám obrátiť, je to len tu na východe tak alebo po celom Slovensku," povedal otec dievčaťa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy