Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vo väznici od rána vypočúvali Miroslava Marčeka, v prípade sú nezrovnalosti
Zdielať na

Vo väznici od rána vypočúvali Miroslava Marčeka, v prípade sú nezrovnalosti

Takto prebiehala posledná rekonštrukcia vraždy novinára a jeho snúbenice.

BRATISLAVA / Obvinený Miroslav Marček v apríli tohto roka uviedol, že na Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú strieľal on. Nedávno sa uskutočnila rekonštrukcia vraždy, no niektoré veci vyšetrovateľom nesedeli.

Od štvrtkového rána vyšetrovatelia vypočúvajú Miroslava Marčeka vo väznici, píše portál tvnoviny.sk. Marček je obvinený z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Vyšetrovateľ navštívil Marčeka v ilavskej väznici. Celé stretnutie trvalo dve hodiny a zúčastnili sa ho aj advokáti. Ako jediný sa médiám vyjadril Marčekov advokát Marek Para. ​

Na mieste je redaktor Novín Pavol Čertík, správu budeme aktualizovať. 

Podľa informácii Televízie JOJ Marček vedel, že má zavraždiť novinára, a že objednávka prišla od cudzinca. Z jeho výpovede, ktorú vyšetrovateľom nadiktoval 11. apríla 2019 vyplýva, že sa o cieľ vraždy bližšie nezaujímali. Pracovali s materiálom, ktorý dostali od sprostredkovateľa vraždy, Zoltána Andruskoá.

Pri poslednej rekonštrukcii pred policajtmi na mieste činu ukázal, ako sa v osudný večer ukryl v prístavbe domu. Keď nastal okamih, na ktorý čakal v úkryte asi 1,5 hodiny, pristúpil k dverám a silnejšie zaklopal. Podľa informácií TV JOJ mal Marček vyšetrovateľom uviesť na výsluchu toto: "Dvere boli zamknuté, brána nie. Takže som sa zdržiaval v tom malom domčeku, z ktorého som mal dobrý výhľad do ich kuchyne, zdržiavali sa tam dve osoby. Čakal som do okamihu, kým sa tam nebudú zdržiavať obidvaja. Len cieľ."

Marček polícii povedal dôvod, prečo sa rozhodol objasniť vraždu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy