Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kočner žiada o prepustenie z väzby. Súd rozhodne v utorok
Zdielať na

Kočner žiada o prepustenie z väzby. Súd rozhodne v utorok

Kočner požiadal o prepustenie z väzby

BRATISLAVA / Viacnásobne stíhaný Marian Kočner sa opäť pokúsi dostať z väzby na slobodu. Podľa zistení TV JOJ už príslušný senát dostal jeho žiadosť o prepustenie z výkonu väzby a je vytýčený aj termín prejednania jeho žiadosti.

O Kočnerovej žiadosti rozhodne v utorok utorok 25. júna o 9:00 Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Kočner je väzobne stíhaný pre trestnú vec ekonomickej kauzy, známej ako televízne zmenky. V tomto prípade ide o druhé rozhodovanie o Kočnerovej súdnej väzbe. Je to v poradí druhé rozhodovanie predsedu senátu súdu, ktorému predsedá judr. Emil Klemanič.

Podľa informácií Denníka N chce Marian Kočner v tomto prípade vypovedať. 

V prvom prípade senát, ktorý trestnú vec zmenky rozbehne súdnym procesom už 22.7.2019, obligatórne rozhodol v čase, keď bola prijatá obžaloba prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR Jána Šantu. Prokurátor Šanta Kočnera žaluje pre falšovanie cenín pre dôvody útekovej, kolúznej a preventívnej väzby.  Marian Kočner je od leta minulého roka držaný vo väzbe.

Dnes je to presne rok, čo Mariana Kočnera zatkli. Pozrite si exkluzívne video, ako ho odváža polícia: 

TV JOJ požiadala o stanovisko k podanej žiadosti o prepustenie väzby na slobodu právnych zástupcov obžalovaného Mariana Kočnera, na vyjadrenie čakáme. "Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku bude 25.6. na neverejnom zasadnutí rozhodovať o žiadosti obvineného M.K. o prepustenie z väzby na slobodu," informuje v hovorkyňa Špeciálizovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. 

V kauze zmenky posudok z Baskitska. Obhajoba nechce výsluch Petra Tótha. Viac informácií sa dozviete vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy