Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zavolal na linku 158. Posádka na mieste zistila, že išlo o žart
Zdielať na

Zavolal na linku 158. Posádka na mieste zistila, že išlo o žart

NOVÁ LESNÁ / Zabil som človeka - tieto slová povedal 36-ročný muž operátorovi policajnej linky 158. V jednej z prevádzok v Novej Lesnej tak mali záchranári objaviť mŕtve telo. Lenže po príchode na miesto bolo všetko inak.

Po oznámení o zabití človeka na linku 158 smerovali do Novej Lesnej dve posádky rýchlej lekárskej zdravotnej pomoci. Prišla aj policajná hliadka, no k žiadnej tragédii tu nedošlo. "Môžem potvrdiť, že sme na miesto vyslali až dve posádky záchranárov. Žiaľ, ukázalo sa, že išlo o žart. V takomto prípade mimoriadne nevhodný," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.  

Zamestnanci prevádzky len videli, ako odrazu prišli záchranári a policajti,  vôbec nevedeli, čo sa stalo a ani, kto ich volal. Na terase ale bolo veselo. Zamestnanci hostinca volajúceho poznali. "Volal, lebo má veľa kreditu," uviedol zamestnanec. Kredit nebol jediným dôvodom. Televízii JOJ sa podarilo  zistiť, že muža nahnevala manželka a preto volal na 158, kde oznámil, že zabil človeka. 

Prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov bol zhrozený z tohto nemiestneho žartu. Smutne dodal, že takých prípadov je viac. "Zavolajú a keď tam prídu zložky povedia, že nič nechcú, že to bola len sranda. Alebo poprípade na tej adrese ani nie sú," informuje František Majerský, prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov.

Aj policajti sú zatiaľ v takomto prípade bezmocní. "Policajná hliadka vec preverila, zistilo sa, že oznámenie sa nezakladá na pravde, nebolo zistené žiadne protiprávne konanie," vysvetlila hovorkyňa prešovskej polície Jana Ligdayová. Nejde o trestný čin, no z morálneho hľadiska je to úplne iný pohľad. Záchranári nie raz zachránia ľudí v poslednej chvíli. "Ak vyšleme jednotky na základe falošného volania, zákonite chýbajú na inom mieste. Tam, kde sú naozaj potrebné pri záchrane zdravia a ľudského života," vysvetlia hovorkyňa polície. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy