Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž zaútočil na zdravotníka, na nič si nepamätá. Hrozí mu päť rokov
Zdielať na

Muž zaútočil na zdravotníka, na nič si nepamätá. Hrozí mu päť rokov

SUKOV / Chceli mu pomôcť, no namiesto vďaky sa dočkali nadávok a fyzických útokov. Na zdravotnícky personál v nemocnici zaútočil muž z obce Sukov (okres Medzilaborce). Jeden z nich skončil s ťažkou ujmou na zdraví. Údajný agresor Marek si však na nič nepamätá. Incident ho mrzí, no ľútosť už trestné stíhanie nezastaví.

Štyridsaťpäťročný Marek pochádza z obce Sukov. Do nemocnice sa dostal po tom, ako mu brat zavolal záchranku, pretože mal problémy s tlakom. Vie, že ho v dedine naložili do sanitky. No čo sa dialo potom, to si už veľmi dobre nepamätá. Priebeh incidentu vyčítal až z policajného obvinenia. "Brali ma na CT, mal som ísť von a ísť do výťahu," opisuje Marek. Podľa jeho slov sa dočítal, že buchol jedného z pracovníkov nemocnice. Tvrdí ale, že si nič nepamätá. 

Podľa polície Sukovčan zdravotníkom vulgárne nadával a bol k nim fyzicky agresívny. Snažil sa ich udierať. Na takéto situáciu lekárov pripravuje až prax. "Psychologický prístup je dôležitý, často sú tí pacienti pod vplyvom alkoholu, takže tam to veľmi nepomôže, tam musíme použiť aj značnú fyzickú silu," uviedol Viliam Dioszegi, chirurg z humenskej nemocnice. 

Dvadsaťdeväťročného zdravotníka podľa polície Marek kopol do kolena tak, že mu spôsobil ťažkú ujmu na zdraví. "Ospravedlňujem sa mu a mrzí ma to. Nechcel som to urobiť. Nepamätám si nič," dodáva obvinený Marek. Vyšetrovateľ 45-ročného muža obvinil z výtržníctva a z ublíženia na zdraví. Stíhaný je na slobode. V prípade dokázania mu hrozí až 5-ročné väzenie. 

Robotník zo Srbska kradol v Novom Meste nad Váhom. Za obeť si vybral ženu, ktorá sa ale ochránila. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy