Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Polícia obvinila z vraždy matku, ktorá porodila na toalete a dieťa tam nechala
Zdielať na

Polícia obvinila z vraždy matku, ktorá porodila na toalete a dieťa tam nechala

SENEC/BRATISLAVA / V prípade novorodeniatka, ktoré našli v piatok ráno na záchode jednej z firiem v Senci, nastal posun. Vyšetrovateľ obvinil matku dieťaťa, zároveň spracoval podnet na vzatie matky do väzby.

Mladú Ukrajinku po piatkovom pôrode zobrali okamžite do nemocnice. V sobotu ju odtiaľ, podľa informácií TV JOJ, pustili v dobrom zdravotnom stave. Okamžite ju zobrali do väzby. 

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Senci vzniesol na podklade zabezpečenej dôkaznej situácie obvinenie z trestného činu vraždy novonarodeného dieťaťa matkou 34ročnej I.H.. Vyšetrovateľom PZ bol v tejto súvislosti spracovaný podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvinenej, s ktorým sa sudca stotožnil a žena je v súčasnej dobe stíhaná väzobne," uviedla polícia vo svojom stanovisku. Podľa informácií TV JOJ je na ňu uvalená úteková väzba. 

"Z dôvodov takzvanej útekovej väzby, to je z dôvodnej obavy, že by mohla utiecť alebo iným spôsobom sa vyhýbať trestnému konaniu," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave. 

"V prípade preukázania viny hrozí za takéto konanie v zmysle zákona trest odňatia slobody na štyri až osem rokov. S prihliadnutím na citlivosť prípadu ako aj na pokračujúce vyšetrovanie, akékoľvek bližšie informácie poskytovať nebudeme," dodal hovorca bratislavských krajských policajtov Michal Szeiff. 

​Novorodeniatko bez známok života našli na toalete jednej zo seneckých firiem, v piatok. Matku dieťaťa našli zamestnanci, ktorým sa začínala ranná smena, v kaluži krvi a telíčko jej malého syna našli v odpadkovom koši. Na miesto okamžite vyrazilo viacero policajných hliadok a záchranári. 

Mladá Ukrajinka bola podľa informácií TV JOJ zamestnaná vo firme len týždeň. Jej kolegovia sa na kameru vyjadriť nechceli, no označili ju za bezproblémovú. Porodiť mala tesne pred koncom nočnej smeny. Podľa kolegov, ktorí ju našli sa mala nepríčetne smiať, no drogy podľa informácií TV JOJ nebrala.

Otrasný prípad riešili v Poľsku v roku 2017. Mladá žena porodila, jej muž dieťa spálil. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy