Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zrážka motorky s osobným autom si vyžiadala dva životy. Na mieste zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Zrážka motorky s osobným autom si vyžiadala dva životy. Na mieste zasahoval vrtuľník

PARTIZÁNSKA ĽUPČA / Nedeľný výlet na motorke sa pre dvojicu z Liptovského Mikuláša skočil tragicky. 51-ročnému Andrejovi nečakane skrížil cestu vodič Oktávie. Motocyklista aj jeho spolujazdkyňa na mieste zahynuli.

K tragickej dopravnej nehode došlo krátko po poludní. Policajti cestu neďaleko obce Ľubeľa úplne uzavreli. Svedkovia kolízie privolali všetky záchranné zložky. vrtuľník s leteckými záchranármi pristál priamo na vozovke, len pár metrov od miesta nehody. "Obe osoby z motocykla – muž a žena utrpeli rozsiahle devastačné poranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom a ani rýchly zásah leteckých záchranárov im už nedokázal pomôcť," uviedla Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov. 

V čase nehody bola cesta suchá, dvojica sa na motorke podľa všetkého vracala domov z výletu. 51-ročný Andrej a jeho o rok mladšia spolujazdkyňa doplatili podľa svedkov na rýchlu jazdu vodiča idúceho v smere od Liptovského Mikuláša. "Podľa doposiaľ zistených informácií mal 29-ročný vodič Škody oktávia medzi obcami Partizánska Ľupča a Ľubeľa prejsť do protismeru, kde došlo k zrážke s oprotiidúcim motocyklom Honda," informovala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. 

O sile nárazu svedčí zdemolovaná ľavá predná strana auta, z motorky zas zostala len kopa šrotu. "Po príjazde na miesto udalosti sme preverili zdravotný stav účastníkov, poskytli sme predlekársku prvú pomoc a ďalej sme pokračovali na odstraňovaní následkov dopravnej nehody," povedal Rudolf Macko, HaZZ Liptovský Mikuláš. "Vodič Škody oktávia a jeho spolujazdkyňa utrpeli predbežne ľahké zranenia," dodala Jana Balogová.

Vyšetrovateľ na mieste zaisťoval stopy viac ako 3 hodiny. Presné okolnosti tejto mimoriadne tragickej nehody sú predmetom vyšetrovania.

Polícia v Liptovskom Mikuláši nedávno riešila dopravnú nehodu pre nedanie prednosti:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy