Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Televízia JOJ odhalila podvod s výberom parkovného. Prípadu sa už ujala polícia
Zdielať na

Televízia JOJ odhalila podvod s výberom parkovného. Prípadu sa už ujala polícia

ZAKOPANÉ / V spravodajstve TV JOJ sme odhalili podvod s výberom parkovného u našich severných susedov, ktorí od Slovákov žiadali premrštené ceny. Po odvysielaní našej reportáže sa prípadu ujala polícia.

Podivné praktiky, kedy muži neoprávnene vyberali parkovné na mestských parkoviskách sa podarilo TV JOJ odhaliť na začiatku roku. Aj keď v parkomate by ste zaplatili asi len euro, obsluha parkoviska si od vás vypýtala podstatne viac - 5 eur. 

"Ja som len navrhoval cenu a keď ľudia odmietli, poslal som ich do parkomatu. Nie každý musel využiť moju ponuku," snažil sa vysvetliť konanie správca parkoviska. 

Po odvysielaní reportáže sa začali ozývať aj ďalší oklamaní diváci. "Chcel od nás 10 eur a keď priateľ povedal, kde sa dá parkovať lacnejšie, tak že 5 eur mu máme dať - ale na dve alebo 3 hodiny," opisujú svoju skúsenosť. "Od nás si tiež pýtal 10 eur. Boli sme hlúpi, že sme si nevšimli parkomat," pridali sa ďalší. 

Odvtedy sa situácia ale zmenila. Muži vyberajúci parkovné z parkoviska zmizli a pribudla tabuľa, ktorá informuje, že v danej lokalite je parkovanie bezplatné. "Vypovedali sme nájomcovi zmluvu, a teda už viac nie je oprávnený vyberať na danom parkovisku poplatky. Je dôležité podotknúť, že vďaka vášmu materiálu sme získali priamy dôkaz o podvode aj v prípade súdneho sporu," uviedol zástupca primátora Tomasz Filar. 

Prípad zrejme bude mať aj trestnoprávnu dohru. Miestna polícia totiž vyzýva všetkých Slovákov, ktorí zaplatili predražené parkovné na parkovisku v Zakopanom, aby sa prihlásili. "Začali sme trestné stíhanie vo veci podvodu. Oklamaní by sa mali prihlásiť, aby sme prípad dôkladne vyšetrili," informoval hovorca polície Roman Wieczorek. 

Teraz už bývalý nájomca mal pritom podľa slov magistrátu problémy s prístupom už aj v minulosti. Pre túto chvíľu však ostáva jedno z najlukratívnejších parkovísk v Zakopanom bezplatné. Obvineným mužom hrozí v prípade dokázania viny až 8-ročný trest.

Pozor si dajte aj na "klasických" podvodníkov cez telefón. Stále úradujú: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy