Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kameňovému fantómovi zrejme odzvonilo. Polícia v Lučenci chytila 18-ročného mladíka
Zdielať na

Kameňovému fantómovi zrejme odzvonilo. Polícia v Lučenci chytila 18-ročného mladíka

LUČENEC / Skončilo sa vyčíňanie kameňového fantóma? Všetko nasvedčuje tomu, že policajti v Lučenci chytili zlodeja, ktorý má na svedomí viacero skutkov a to v priebehu celého roka. Jeho poznávacím znamením bol kameň, ktorý použil na rozbitie dverí, či výkladu. A bol veľmi rýchly.

Maskovaný zlodej kameňom rozbije sklo, vojde dovnútra a za približne 15 sekúnd už uniká preč. Takýchto prípadov bolo ale v priebehu jedného roka v Lučenci viac, podozrenie bolo na jedného a toho istého páchateľa. Ten ale policajtom vždy stihol utiecť.

"Sa dokázal bleskovo dostať dovnútra, rozbil okno. Rovnako bleskovo vlastne odišiel. Kým prišla polícia, tak bol preč," uviedol majiteľ vylúpeného podniku.  Mladý zlodej sa mal napríklad viackrát vlámať do novinového stánku, Či do pekárne. Kradnúť mal aj v herni, v obchode s alkoholom, či v pizzerii na sídlisku Rúbanisko.

Nielen v tejto prevádzke, ale aj na iných miestach ho zachytila kamera. Vyzerá to však tak, že kameňový fantóm už vyčíňať nebude. Policajtom obvodného oddelenia sa totiž podarilo zadržať 18-ročného Jakuba. Podľa zdroja z policajného vyšetrovania sa tento mladík priznal až k 16 skutkom.

Jakuba ale zatiaľ obvinili iba z jednej krádeže a to konkrétne v autoumyvárni, kde začiatkom júna vypáčil automat s mincami. Putoval pred sudcu, ten rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. "Obvinený je podozrivý z viacerých skutkov, na ktorých objasnení polícia intenzívne pracuje. Ide prevažne o majetkovú trestnú činnosť," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

"Policajti odviedli kus dobrej práce, pretože v priebehu roka viacerých podozrivých riešili a veľmi intentenzívne sa snažili tú situáciu dať do poriadku a toho tzv. lučeneckého fantóma dolapiť," dodal majiteľ podniku. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy