Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na D1 skolabovala doprava. Vodička nabúrala do pracovného stroja
Zdielať na

Na D1 skolabovala doprava. Vodička nabúrala do pracovného stroja

Nehody na diaľnici často spôsobujú problémy

BRATISLAVA / Doprava na diaľnici D1 v piatok podvečer skolabovala. A to pre nehodu, ktorá sa stala v smere z Trnavy do Bratislavy. Vodička tam narazila do pracovného stroja. Zasahoval aj záchranársky vrtuľník.

Nehoda sa stala krátko pred treťou hodinou popoludní. 39-ročná vodička Seatu na 33. kilometri diaľnice v smere na Bratislavu z dosiaľ nezistených príčin narazila v uzavretom jazdnom pruhu do stojaceho pracovného stroja- valca. V tomto úseku sa totiž na diaľnici vykonávajú úpravy vozovky. Okrem nej sedelo v aute aj 5-ročné dieťa. Na miesto krátko po oznámení dorazili záchranné zložky.

Krátko po nehode pristál na diaľnici aj záchranársky vrtuľník. 39-ročná žena bola po náraze v aute zakliesnená a vyslobodiť ju museli hasiči. Tí ju následne odovzdali záchranárom. "Pri nehode sa zranila žena a dieťa. Ženu museli záchranári vzhľadom na jej ťažké poranenia uviesť do umelého spánku," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR. "Po pristátí záchranárskeho vrtuľníka si lekárka LZ prevzala do svojej starostlivosti ťažšie zranenú 39 ročnú vodičku, kt. nárazom do odstaveného vozidla utrpela poranenie hlavy, hrudníka a HK. Po primárnom ošetrení bola na umelej pľúcnej ventilácii v stabilizovanom stave letecky transportovať do UN na BA Kramáre," informovala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov. 

O 5 ročného chlapčeka sa postarali pozemní záchranári. Ten našťastie nemal zranenia, záchranári ho však previezli do nemocnice na kompletné vyšetrenie. Podľa vyjadrenia nemocnice, 39 ročnú ženu ešte včera operovali. "Pacientka je po operácii v stabilizovanom stave, je mimo ohrozenia života, no i naďalej pod dohľadom našich lekárov," povedala Eva Kliská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave. 

Po nehode sa na diaľnici tvorili niekoľkokilometrové kolóny. Policajti dopravu odkláňali cez okolité obce. Počas zásahu, ako aj dokumentovania nehody, doprava od 33-tieho kilometra diaľnice stála. No po vyše dvoch hodinách ju policajti postupne sprejazdnili. Či si vodička nevšimla práce na ceste alebo jej prišlo nevoľno sa zatiaľ nevie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy