Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Po kolízii zbil vodiča traktora. Syna bývalého poslanca NR SR obvinili z ublíženia na zdraví
Zdielať na

Po kolízii zbil vodiča traktora. Syna bývalého poslanca NR SR obvinili z ublíženia na zdraví

ĽUBICA / Syna bývalého poslanca Národnej rady obvinili z prečinu ublíženia na zdraví. Po malej kolízii mal v máji zbiť vodiča traktora, ktorý po útoku skončil na niekoľko dní v nemocnici. Stalo sa to v Ľubici v okrese Kežmarok.

"Ako som išiel, tak som mu koleso o koleso chytil. Vošiel do traktora, chytil ma pod krk a bil ma tam," uviedol Miloš Mazurek, poškodený. "Potom chlapec letel do kopy, tak som prišiel ku nemu. Medzitým prišla polícia, zavolala záchranku," opísal udalosti otec poškodeného Karol Mazurek. Miloš po bitke ležal niekoľko dní v nemocnici, mal ho zbiť syn bývalého poslanca NR SR a neúspešného eurokandidáta. Vraj aj on mal neskôr vyhľadať lekársku pomoc.

​Miloš je už z nemocnice doma, ale je stále práceneschopný a zdravotne úplne v poriadku nie je. "Ešte stále ma bolí krčná chrbtica, ruky mi tŕpnu. Teraz mi dali rehabilitácie," povedal Miloš Mazurek. Milošova rodina sa ale bála, že útočník ostane nepotrestaný. Miloš síce podal trestné oznámenie, ale z prvých policajných informácií nadšený nebol. "Povedali, že keď nie som obmedzený, že to dajú ako priestupok. Som si myslel, že ja budem obvinený, ako povedali, ale predsa je on. lebo išli také chýry, že ja som ho dobil," dodal Miloš. 

Momentálne je všetko inak. Podľa informácií TV JOJ sa do vyšetrovania zapojili aj krajskí policajti. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví a padlo aj obvinenie. "Na základe dôkaznej situácie, bolo z uvedeného trestného činu vznesené obvinenie 33-ročnému mužovi z Kežmarku. K prípadu bol pribratý aj znalec pre posúdenie zranení a vo veci naďalej prebieha vyšetrovanie," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

Milošova rodina má ale naďalej obavy. Hneď po bitke totiž zazneli vážne vyhrážky. "Že zabijú rodinu, že robiť v lese nebudú. Podľa mňa je to hrozné," povedala Milošova manželka Petra Mazureková. 

TV JOJ chcela dať priestor aj obvinenému, ale v areáli, kde sídli jeho firma ho nebolo možné nájsť a na telefonický kontakt neodpovedal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy