Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž zbil lekára v ambulancii pohotovostnej služby. Bol vraj nespokojný s ošetrením mamy
Zdielať na

Muž zbil lekára v ambulancii pohotovostnej služby. Bol vraj nespokojný s ošetrením mamy

ZLATÉ MORAVCE / Lekára, ktorý slúžil na ambulancii pohotovostnej služby fyzicky napadol 35-ročný muž. Padla facka, ale aj kopance. Stalo sa to v Zlatých Moravciach. Po útoku má lekár škrabance a modriny. Prípad už má v rukách polícia.

K napadnutiu lekára došlo popoludní počas toho, ako slúžil na pohotovosti. V čakárni stál pre neho neznámy muž, ktorého sa spýtal, aký má zdravotný problém. Toho údajne ale zaujímalo iba priezvisko doktora a pritom vraj nadával.

"Keď som chcel zatvoriť dvere, on tam strčil nohu a začali sme sa pretláčať," opisuje incident napadnutý lekár Maroš Lipták. Počas toho, ako pacient útočil, poškodil aj dvere na lekárskej izbe. "On vyslovene vykopol zámok a ja, keď som bol dnu a počul som krik, som sa bál o sestričku," pokračuje Lipták. 

Lekár preto znova išiel do čakárne a vtedy ho muž aj fyzicky napadol, potom zbabelo utekal von. Podľa lekára incident napokon pokračoval aj vonku pred budovou. Vyšiel tam totiž preto, aby si odfotografoval evidenčné číslo auta útočníka.

"Prešiel do protismeru a chcel ma zraziť, ja som musel odskočiť. Šialené, to bolo vedome, agresívne, arogantné konanie," dodal lekár. Prípad skončil na polícii, podozrivý muž to urobil údajne preto, že podľa neho na pohotovosti neošetrili adekvátne jeho mamu. Všetko je v štádiu vyšetrovania. Hroziť mu môže aj vyšší postih. Už viac ako 2 roky totiž platí zákon, že zdravotnícky personál sa zaraďuje medzi chránené osoby.

Polícia vo veci koná. "Sústreďujeme dôkazy, aby bolo možné vo veci rozhodnúť," informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Lekár má po útoku škrabance, modriny a problémy s krkom. Tento prípad však nie je ojedinelý.

"Ja som bol znepokojený takouto situáciu, ktorá vznikla, pretože nie je to prvý prípad, čo sa stal, že niekto buď z pacientov alebo z prítomných napadol zdravotníckeho pracovníka," uviedol hlavný lekár NSK Ľubomír Ševčík.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy