Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pred políciou sa ukrýval tri roky. Obávaný vrah je už na Slovensku
Zdielať na

Pred políciou sa ukrýval tri roky. Obávaný vrah je už na Slovensku

BRATISLAVA / KOŠICE / V Česku zadržaný Slovák Peter Kinlovič je už na Slovensku. Na obávaného muža, ktorý si v minulosti odsedel trest za vraždu východoslovenského bosa Kolárika, vydali medzinárodný zatykač. Pred políciou sa ukrýval 3 roky. V apríli ho zadržali v meste Rakovník, pretože na Slovensku je obvinený z ďalšej vraždy.

Petra Kinloviča (51, prezývaného "drevo", zadržali v rámci akcie ARGO1 začiatkom apríla rýchlo a hladko. Policajti využili moment prekvapenia, takže obávaný nájomný vrah odpor klásť nestihol.

Európsky zatýkací rozkaz na neho vydal Košický súd v januári tohto roka. A to na základe ďalšieho závažného obvinenia. "Aktuálne je obvinený vyšetrovateľom NAKA pre trestný čin vraždy," informovala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. 

Vražda mafiána

Presnejšie Kinloviča NAKA obvinila z vraždy bosa albánskej vetvy mafie v košickom podsvetí - Fadila Pasjaču, ktorého zastrelili vo februári v roku 2000 na Budapeštianskej ulici v Košiciach. "Kedy 8. výstrelmi z uvedenej zbrane spôsobili poranenie hlavy, hrudníka, priestrel mäkkých častí brucha a brušnej dutiny," opísal exriaditeľ NAKA Peter Hraško. 

Jeho spoluobvinenými kumpánmi sú v tomto prípade neslávne známe mená ako Dušan Borženský alias "Borža" a Juraj Ondrejčák prezývaný "Piťo". Podľa polície ako odmenu za vraždu mal dostať Piťo od Boržu luxusnú limuzínu.

Policajné vyšetrovanie pokračuje aj v prípade druhej vraždy. Mala sa týkať likvidácie neželaného svedka popravy Fadilu - Ľuboslava V. alias Vlka. "Kde na chate, ktorú používal jeden z obvinených, uvedenú osobu usmrtili tým, že ju Juraj O. uškrtil," dodal Hraško. 

Kinlovič na Slovensku

Peter Kinlovič bol z Česka na Slovensko prevezený v rámci vydávacej väzby len nedávno. "Sudca Okresného súdu Košice I. pre prípravné konanie rozhodol o vzatí do väzby Petra K. z dôvodu možného úteku," uviedla hovorkyňa Anna Pančurová. 

Už v minulosti si Peter Kinlovič odpykal trest za jednu vraždu a to niekdajšieho kráľa košického podsvetia Karola Kolárika, ktorého zastrelili v roku 1999. Na pohreb sa s ním prišiel rozlúčiť aj Mikuláš Černák , ktorý bol kmotrom Kolarikových detí. Zachovaný je aj videozáznam, ktorý vznikol v júli v roku 1997. Dnes už nebohý Karol Kolárik krstil svojho syna. Na veľkú slávnosť bola pozvaná celá mafiánska elita vtedajšieho východoslovenského a stredoslovenského podsvetia.

Robert Holub a Karol Kolárik už medzi živými nie sú. Mikuláš Černák a Dušan Borženský si odpykávajú doživotné tresty. Sám Borža sa pritom so šťastím vyhol atentátu, pri ktorom vybuchlo jeho auto. Spomínaný Peter Kinlovič zadržaný v Česku, si za vraždu Karola Kolárika odsedel 12 rokov, 14 rokov dostal Borženský.

Pozrite si archívnu súvisiacej téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy