Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Súd rozhodol o sťažnosti Judity, ktorá je obvinená z vraždy spolužiaka
Zdielať na

Súd rozhodol o sťažnosti Judity, ktorá je obvinená z vraždy spolužiaka

Archívna reportáž

ŽILINA / Koncom mája rozhodol okresný súd v Žiline o väzobnom stíhaní 16-ročnej tínedžerky Judity, ktorú vyšetrovatelia obvinili z vraždy rovnako starého kamaráta a spolužiaka Tomáša.

Tomáš zomrel po mnohých bodných ranách v žilinskom luxusnom byte na sídlisku Vlčince, kde stredoškoláčka žila so svojou mamou. Judita podala voči rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej od rána rozhodoval druhostupňový súd v Žiline.

Tínedžerku do budovy druhostupňového súdu ráno nepriviezli. Na neverejné zasadnutie neprišiel ani prokurátor a ani obhajca obvinenej. Rozhodnutie súdu padlo krátko pred deviatou hodinou ráno.

"Krajský súd v Žiline na neverejnom zasadnutí rozhodol o sťažnosti mladistvej obvinenej proti uzneseniu o vzatí do väzby. Krajský súd zrušil sťažnosťou napadnuté uznesenie, pretože sa nestotožnil s dôvodmi útekovej väzby. Obvinená mladistvá bola vzatá do väzby z dôvodov preventívnej väzby," informovala pred 10-tou hodinou hovorkyňa krajského súdu Lenka Belavá. Mladistvá Judita tak zostáva za mrežami avšak iba z dôvodu preventívnej väzby.

​Vyšetrovateľ obvinil 16-ročnú Žilinčanku Juditu z obzvlášť závažného zločinu vraždy. K tej došlo na sídlisku Vlčince v byte na šiestom poschodí. Jej spolužiak Tomáš (16) mal na tele množstvo bodných rán. V nemocnici skončilo aj dievča, ktoré malo rezné poranenia na rukách. ​Pôvodne polícia pátrala po neznámom mužovi, ktorý sa mal do bytovky dostať pod zámienkou odpisovania hodín a keď mu mladé dievča otvorilo, mal na ňu zaútočiť. Jej 16-ročný kamarát mal prísť o život pri tom, ako sa ju snažil ochrániť. Zdá sa ale, že táto verzia bola len vymyslená.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy