Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Život zrútený ako domček z karát. Dvanásť rokov za únos, ďalšie roky navyše za finančný podvod
Zdielať na

Život zrútený ako domček z karát. Dvanásť rokov za únos, ďalšie roky navyše za finančný podvod

Bývalý podnikateľ je v súčasnosti obžalovaný aj z poisťovacieho podvodu

TRNAVA / Hlohoveckého ex/podnikateľa Miroslava Vlčeka čakalo v ranných hodinách jedno z mnohých súdnych pojednávaní. Tentoraz sa však netýkalo únosu jeho bývalej manželky Andrey. Za poisťovací podvod mu hrozí ďalších pár rokov navyše.

Miroslav Vlček si už od apríla tohto roka odpykáva 12-ročný pobyt vo väzení s minimálnym stupňom stráženia za únos jeho bývalej ženy. Exmanželku Andreu nechal uniesť pred takmer tromi rokmi autom spred škôlky, kam iba pár minút predtým odniesla svojho mladšieho syna. Dôvodom boli ich majetky, ktoré rozpredala počas jeho predchádzajúceho pobytu vo väzbe za nekalú ekonomickú trestnú činnosť.

Keďže dodnes nevedno, kde sa Andrea nachádza, nebolo ho možné odsúdiť za úkladnú vraždu spáchanú formou spolupáchateľstva. "Kým nie je to samotné telo a nie sú ďalšie indície, tak nie je možné konať v trestnom konaní tak, ako keby išlo o určitý trestný čin, napr. úkladnej vraždy," vysvetľuje špecialistka na trestné právo Lucia Kurilovská. 

Bývalý podnikateľ je v súčasnosti obžalovaný aj z poisťovacieho podvodu

Podľa obžaloby mal pred 10 rokmi kúpiť automobil typu SUV za 60 000 € na lízing. O pár mesiacov neskôr však odcestoval do Prahy, kde si ho mal dať ukradnúť. Jeho auto ale následne našla polícia. Bolo zabetónované v jeho vlastnom dome. Podobne ako v prípade únosu jeho bývalej ženy aj teraz vinu popiera. Na súd sa nedostavil, zastupoval ho jeho obhajca.

Neverejné pojednávanie sa odohralo za zatvorenými dverami. Sudca mal pôvodne vypočuť až piatich svedkov. Niektorí z nich ale neprišli, a tak sa na súde prečítali len ich svedecké výpovede. Znaleckým posudkom ako aj listinným dôkazom sa súd bude zaoberať až na jeseň. V prípade, že Miroslavovi Vlčekovi dokážu vinu i za tento trestný čin, hrozí mu dokopy až 20-ročný pobyt za mrežami.

Viac o prípade v reportáži TV JOJ: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy