Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž, ktorý na Obchodnej ulici zaútočil na policajtov, sa možno trestu vyhne
Zdielať na

Muž, ktorý na Obchodnej ulici zaútočil na policajtov, sa možno trestu vyhne

BRATISLAVA / Muž, ktorý na Obchodnej ulici koncom minulého mesiaca zaútočil na policajta a bodol sa nožom, je stabilizovaný a pri vedomí. Najnovšie ho preložili na psychiatrické oddelenie. Podľa advokáta je možné, že sa trestu vyhne.

Tridsaťštyriročný Martin posledný májový deň,rozbil sklenenú výplň na dverách ministerstva financií a odišiel smerom na Obchodnú ulicu. Cestou nožom bodol príslušníka ministerstva, následne prešiel v sprievode dvoch policajtov celú Obchodnú ulicu, až zaútočil aj na jedného z nich.

Pri policajnom zákroku sa zranila aj náhodná okoloidúca. Celkom skončili v nemocnici štyria ľudia. V nemocničnom zariadení stále zostáva už len útočník. "Pacient je aktuálne v stabilizovanom stave, minulý týždeň bol preložený na lôžkové oddelenie a zostáva hospitalizovaný v našej nemocnici," povedala hovorkyňa bratislavskej nemocnice Eva Kliská.

​Podľa zdroja TV JOJ z prostredia nemocnice je Martin preložený z jednotky intenzívnej starostlivosti na psychiatrickej klinike. Pred jeho izbou stoja policajti, ktorí ho strážia. Vyšetrovateľ Martina obvinil z výtržníctva a útoku na verejného činiteľa. Vzhľadom na jeho zdravotný stav nenavrhol väzobné stíhanie obvineného, podobne je to je aj s výsluchom.

"Vykonanie výsluchu obvineného s prihliadnutím na jeho zdravotný stav doposiaľ nebolo možné," uviedla hovorkyňa bratislavskej polície Veronika Slamková. Martinovi v prípade preukázania viny hrozí 7 až 12 rokov za mrežami. Podľa advokáta sa môže trestu vyhnúť.

"Vždy sa skúma spôsobilosť na právne úkony, respektíve to, či v čase, keď spáchal ten skutok vedel, že koná trestný čin a pokiaľ je naozaj osobou psychicky labilnou, alebo psychicky chorou, tak môže byť zbavená trestného stíhania. Znaleckým posudkom sa dá zistiť, či v tom čase, keď spáchal skutok, lebo ten okamih je dôležitý, ten čas keď spáchal skutok, nie to čo sa stalo neskôr, tak či v tom čase bol alebo nebol spôsobilý," vysvetlil advokát Milan Ficek.

Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ okresného riaditeľstva v starom meste a aj inšpekcia ministerstva vnútra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy