Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dôchodcu mesiace okrádali. Teraz chce napísať ďakovný list
Zdielať na

Dôchodcu mesiace okrádali. Teraz chce napísať ďakovný list

ŇAGOV / Ani vojaci počas vojny nerabovali tak ako títo chlapci. Hovorí 76-ročný dôchodca z Ňagova (okres Medzilaborce). Partia mladíkov u neho mesiace kradla. Humenským kriminalistom chce teraz napísať ďakovný list. Práve vďaka nim sa okradnutému dôchodcovi aspoň časť vecí vráti.

Podľa slov 76-ročného Jozefa sa na jeho dvore vystriedalo niekoľko zlodejov. Vraví, že tam chodili niekoľko mesiacov a zobrali všetko, čo sa dá speňažiť. Postupne mu zmizli tri bicykle, motocykel, brúska, vŕtačka, kompresor, zlatý prívesok, no napríklad aj bezmála tisíceurová hotovosť.

Prítomnosť nepovolaného hosťa prezradilo, keď dôchodca kabelku nebohej manželky našiel na inom mieste. To, čo sa prihodilo, nesie ťažko. "To nie, že zobrali, oni rabovali. Jeden bol ich veliteľ a mal neplnoletých chlapcov. Bol som malý chlapec, keď tadiaľto prechádzala vojna. Rusi, Nemci nerabovali. Ale toto tu taká rabovačka," vraví zhrozený dôchodca. 

"Vyšetrovateľ kriminálnej polície vo veci vedie trestné stíhanie pre prečin krádeže," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Jozef hovorí, že krádeže nenahlasoval, no policajti sa o nich aj tak dozvedeli. Páchatelia sa prezradili sami. "Išli na dedinu do Sukova a tam to predávali. Zrejme ich nahlásili," povedal Jozef. 

Zlodejom v prípade dokázania viny hrozí až 5 rokov za mrežami. "Kriminálna polícia už má toho najstaršieho, čo bol veliteľ," dodal okradnutý Jozef. Ten škody ráta na tisícky eur. Vie, že ukradnuté peniaze už neuvidí, no je vďačný humenským kriminalistom. Vďaka ich profesionálnej práce sa mu aspoň časť vecí vráti. "Vďakabohu môžem povedať, že sú šikovní policajti, vysoko si ich vážim. Musím ďakovný list im napísať," uzavrel dôchodca. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobných prípadoch: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy