Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Párdňové dieťa vyhodila z 5. poschodia. Krkavčia matka pozná trest
Zdielať na

Párdňové dieťa vyhodila z 5. poschodia. Krkavčia matka pozná trest

LEVICE / Žena, ktorá pred ôsmimi rokmi vyhodila z okna niekoľkodňové bábätko, ma na svedomí aj smrť prvorodeného syna. O krkavčej matke z Levíc sme informovali už viackrát. Súd potvrdil, že chlapčeka týrala. Podozrenie vyšlo najavo potom, ako zavraždila druhorodeného syna.

Iba 9-dňového synčeka Jožka vyhodila dnes už 36-ročná Alžbeta z okna na 5. poschodí. Dva roky predtým porodila syna Patrika, ten sa dožil iba 25 dní. V osudný deň bola žena s dieťaťom doma sama. Otec bábätiek v minulosti povedal, že keď sa vrátil, synček bol mŕtvy. V tom čase smrť chlapčeka uzatvorili, ako syndróm náhleho úmrtia.

"Ja keď som prišiel už som našiel v postieľke nehybné telo v tom momente som volal záchranku," povedal otec chlapcov. Potom, ako táto žena zavraždila druhé dieťaťa, prípad znova otvorili a obvinili ju z týrania. Súd sa ťahal niekoľko rokov. Krkavčia mama odmietla vypovedať.

Podrobné pitevné správy a ich preštudovanie ale aj výpoveď znalcov, to všetko zaznelo na pojednávaniach. Podľa rozsudku mala žena prvorodeného syna dusiť, po telíčku mal chlapček viaceré modriny a pomliaždeniny. Bábätko zažívalo utrpenie. Pred nedávnom si Alžbeta vypočula rozsudok.

"Bola uznaná vinnou a súd 15-ročný trest, ktorý je bol uložený, považuje za dostatočný," informovala nitrianska hovorkyňa súdu. Žena si už vo väzení totiž odpykáva 15-ročný trest za druhorodeného synčeka Jožka a teraz ten istý trest aj za syna Patrika. "Rozsudok je právoplatný," dodala hovorkyňa. 

Alžbeta dokázala nepochopiteľne ublížiť obom deťom, ktoré ležia v spoločnom hrobe. Otec detí dnes žije nový život, po vražde druhorodeného syna sa s ňou rozviedol. V minulosti nám povedal, že to, čo urobila, si nevie vysvetliť. "Zabudnúť sa na to nedá v živote, tam už potom záleží od toho, ako je človek silný," dodal otec synov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy