Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dráma pred nákupným centrom: Ročné dieťa sa zamklo v aute
Zdielať na

Dráma pred nákupným centrom: Ročné dieťa sa zamklo v aute

SNINA / Iba tri sekundy stačili na to, aby sa z obyčajného nákupu stala dráma. Ročné dievčatko sa totiž samo zamklo v aute. Stihlo to, kým jeho mama auto obišla a chcela dieťa vybrať.

Všetko sa odohralo pred nákupným centrom. Jeden a polročné dieťa sedelo ako vždy vzadu v autosedačke. Keď ale mama chcela dcérku vybrať, auto už bolo zamknuté. "To boli tri sekundy, obišla som auta, išla som k jej dverám a už dvere boli zamknuté," povedala matka. Mama totiž dala dieťaťu do ruky kľúče od auta, a tak sa samo vo vnútri zamklo. S dievčatkom sa najprv snažili komunikovať cez okno v nádeji, že sa jej podarí dotknúť tlačidla na otvorenie auta. "Stláčaj, stláčaj, ešte, odomkni dvere, stláčaj to, a ona v rámci hry šup kľúče dole pod sedačku," opísala situáciu matka. 

Privolaní mestskí policajti museli napokon aj s otcom dievčatka vypáčiť okno na zadných dverách. "Spoločnými silami sme ho vypáčili a pomocou drôtu sme vybrali kľúče, ktoré boli spadnuté na zemi," povedal Jozef Molnár, mestskí policajt mesta Snina. 

"Na pochvalu tej maminy, že nestratila duchaprítomnosť, a že zavolala tých policajtov, ktorí jej pomohli. Ale treba mať na pamäti, že minimálne treba mať otvorené okno, tak aby som sa do tohto auta dostal," poznamenal k prípadu dopravný konzultant Maroš Palesch. Dopravný konzultant vodičom radí, aby vodiči kľúče od auta nepúšťali z ruky. Diaľkové ovládače sú totiž tak citlivé na dotyk, že s nimi dokáže bez problémov manipulovať aj malé dieťa. "V tejto dobe diaľkových ovládačov a kariet, ktoré majú mikrotlačítka, tak sa môže čokoľvek stať a treba si vždy skontrolovať, či je zamknuté a v žiadnom prípade ich nedávať deťom," upozornil  Palesch.

Pozrite si reportáž o azda jedných z najhorších rodičov, svoje dieťa mali len tak na kolenách v aute pri rýchlosti 150 km/h.:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy