Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Poliak, ktorý bol účastníkom tragickej naháňačky na Orave, sa postavil pred súd
Zdielať na

Poliak, ktorý bol účastníkom tragickej naháňačky na Orave, sa postavil pred súd

ŽILINA / Pred sudkyňu Okresného súdu v Žiline sa znovu postavil cestný pirát z Poľska. Je to jeden z troch účastníkov tragickej naháňačky na Orave na jeseň minulého roka. Došlo pri tom k havárii, pri ktorej zahynul nevinný otec rodiny. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Podľa polície muž nesie na tragédii ten najväčší podiel viny. Pri arogantnej jazde šoféroval čierne Porsche, ktoré čelne narazilo do auta, v ktorom zahynul nevinný človek. "Obvinený si je vedomý čoho sa dopustil, toto svoje konanie ľutuje. V podstate na každom úkone prejavuje veľkú ľútosť aj vo vzťahu k poškodeným za to, čo sa stalo," vyjadril sa prokurátor Alexander Feník. 

 

Krátko po tomto nešťastí ho sudca z Dolného Kubína poslal do vyšetrovacej väzby. V apríli tohto roka mu žilinská sudkyňa predĺžila pobyt za mrežami. Zatiaľ, čo jeho dvaja kamaráti sa v tom období dostali na slobodu. Najprv to bol Adam, ktorý šoféroval žlté Ferrari. Okrem toho, že dal písomný prísľub a kauciu, dostal aj monitorovací náramok. 

"Väzba bola nahradená aj dohľadom probačného a mediálneho úradníka. Obvinenému boli uložené ďalšie obmedzenia a povinnosti," informovala Lenka Belavá, hovorkyňa Krajského súdu v Žiline. 

Potom Lukasz, ktorý riadil čierny Mercedes. Väzba bola nahradená "Väzba bola nahradené prijatím peňažnej záruky vo výške 20 tisíc eur a prijatím písomného sľubu obvineného," pokračovala Belavá. "On sa vyhol celej tej kolíznej situácii, takže u neho nebolo ani potrebné ho obmedzovať z hľadiska, či môže odísť domov do Poľska alebo musí zostať tu k dispozícii súdu," vysvetlil Juraj Pikora, prokurátor. 

A teraz ich nasledoval aj najstarší z tejto trojice poľských vodičov, 43-ročný Marčin. "Okresný súd Žilina rozhodol o prepustení obvineného z väzby na slobodu. Väzba bola nahradená prijatím písomného sľubu obvineného a prijatím peňažnej záruky vo výške 25 tisíc eur," dodala Lenka Belavá, hovorkyňa Krajského súdu v Žiline. Zároveň mu podľa prokurátora Feníka bola uložená povinnosť, že o každom zmene pobytu musí informovať políciu, prokuratúru alebo súd. Marčin sa teda dostal spoza mreží, no za obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia mu hrozí až 20 rokov väzenia. Vyšetrovanie tohto smutného prípadu sa blíži ku koncu. 

Pozrite si reportáž o tragickej nehode, ktorej účastníci boli títo Poliaci:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy