Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muži, ktorí okradli filmárov Perinbaby, sa postavili pred súd. Viacero svedkov pojednávanie odignorovalo
Zdielať na

Muži, ktorí okradli filmárov Perinbaby, sa postavili pred súd. Viacero svedkov pojednávanie odignorovalo

SPIŠ / Muži, ktorí sa ulakomili na osobné veci a techniku filmárov boli opäť pred súdom. Čelia obžalobe za vlámanie sa do izby v penzióne v Slovenskom raji. Okrem iného vzali disky s nakrútenými zábermi pokračovania kultovej rozprávky Perinbaba.

Pojednávanie odignoroval jeden z obžalovaných aj niekoľko svedkov. No aj tí dvaja svedkovia, ktorí sa na pojednávanie dostavili, súdu veľa neprezradili. Na stoličku výsluchu sa posadila matka Radoslava, ktorý je vo väzbe a bývala družka Andreja, ktorý je na slobode. Obidve sa zhodli na tom, že vypovedať nebudú. 

Prokurátor prečítal výpovede z policajného výsluchu. Tam matka obžalovaného Radoslava povedala, že jej syn v čase krádeže nebol doma. Vzal od nej 10 eur a išiel si kúpiť cigarety a malinovku. Bývala družka obžalovaného Andreja zase pred vyšetrovateľom priznala, že vedela o ukradnutých veciach. Dostali sa jej do rúk ako záloha za požičané peniaze na cestu do Ružombreka, kde notebook predali. "Počula som, ako Tomáš povedal, že idú predať nejaký počítač. Ja som im tie peniaze požičala, do zálohy mi dali nejaký ruksak s káblami. Andrej išiel s nimi, domov mi prišiel okolo 24 hodiny. Andrej prišiel domov sfetovaný," prečítal prokurátor z výpovede. 

Po pojednávaní sa TV JOJ oboch žien opýtali, prečo dnes odmietli vypovedať. "Čo sa vy staráte? Ja mám na to svoj. Ja nemám na to dôvod, nechcem vypovedať," povedala Štefánia. "Nevypovedala som kvôli tomu, lebo môj syn poj***l Perinbabku," dodala Anna. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy