Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajnú naháňačku ukončil až náraz do stromu. Šofér už pozná trest
Zdielať na

Policajnú naháňačku ukončil až náraz do stromu. Šofér už pozná trest

BRATISLAVA / Nesvietilo mu svetlo, policajti preto chceli vodiča na nedostatok upozorniť. Šofér ale odmietol hliadke zastaviť. Skončilo sa to naháňačkou, ktorú ukončil až náraz do stromu. Bratislavčan putoval za mreže, jeho auto niekto posprejoval.

Potom ako 43-ročný Jozef ignoroval policajnú výzvu, začal na aute hliadke unikať. Po niekoľkých kilometroch ho zastavil až náraz do stromu. Predtým ale stihol poškodiť päť zaparkovaných vozidiel. "Pozerám tu rozbité jedno auto, moje auto je ťuknuté aj spredu aj zozadu. Ďalší nárazník. Určite sa tu niečo dialo. Sused len ohlásil, že bola tu naháňačka štyri, päť áut, dve hodiny tu boli a riešili veci," uviedol majiteľ jedného z poškodených áut. 

Auto, na ktorom zadržaný muž unikal, bolo na švédskych prenosných značkách. Vozidlo zostalo po náraze nepojazdné stáť na mieste. Za krátko na ňom pribudli vulgárne odkazy.

Vodič mal už tri zákazy viesť motorové vozidlo. Podľa polície skúška na alkohol dopadla negatívne, odmietol sa ale podrobiť testu na drogy. Policajti ho odviedli na najbližšie oddelenie, kde si počkal na termín super rýchleho konania. Jozef bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia. "Okresný súd Bratislava 2 trestným rozkazom odsúdil obvineného k úhrnnému trestu odňatia slobody vo výmere 10 mesiacov so zaradením do ústavu na výkon trestu odňatia slobody so stredným stupňom stráženia," informoval Pavol Adamčiak, hovorca Krajského súdu BA. 

Súd odsúdenému vrátane toho uložil aj zákaz viesť motorové vozidlá na dobu 5 rokov. Trestný rozkaz je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy