Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tigrie víno alebo mäso. Súd rozhodol o treste za zabitie vzácnych šeliem
Zdielať na

Tigrie víno alebo mäso. Súd rozhodol o treste za zabitie vzácnych šeliem

ČESKÁ LÍPA / Na súde v utorok padali tresty za predaj častí tiel uhynutých tigrov. Obžalobe čelil aj člen známeho cirkusového klanu. Nakoniec obišiel s podmienkou. Upozorňujeme, že zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Bola to veľká akcia pod policajným útvarom boja s organizovaným zločinom. Vlani pri zatýkaní, domových prehliadkach, našli policajti troch mŕtvych tigrov a ďalšie zvieratá. Tiger mal dieru v hlave, bol popravený a ďalšie dva zabité. "Sadzba za tento prečin je až 5 rokov odňatia slobody," uviedol Vladislav Husák, polícia ČR. 

V utorok padli tresty. Ludvík Berousek mal vzácne zvieratá zabíjať. Znalecké posudky hovorili jasne, zastrelený tiger bol zdravý, ďalšie dva mal nechať vyhladovať. Mozog skupiny Miloš Hrozínek dostal tri roky natvrdo, eskorta ho priviedla z väzobného väzenia. Preparátor zo zvierat vyrábal drahé kože, takzvaný masox a tigrie víno - podľa niektorých lektvar na mladnutie. Výrobky končili podľa obžaloby vo Vietname. "Bol trestaný. Nedávno spáchal túto trestnú činnosť v skúšobnej dobe podmieneného odsúdenia s dohľadom," uviedla Lucie Homolková, sudkyňa. 

Výrobky končili podľa obžaloby vo vietnamskej komunite, kde sú tieto výrobky veľmi cenené. O to sa staral Vietnamec Xuan Vu Le, na tržnici SAPA v Prahe ich dodával svojím klientom. Dostal taktiež dvojročnú podmienku. "Tá trestná činnosť všetkých troch obžalovaných na seba vzájomne nadväzovala," dodala Lucie Homolková. Ludvika Berouska dvojročná podmienka prekvapila, naviac musí zaplatiť škodu 338-tisíc korún.

Všetky strany si nechali lehotu na možné odvolanie, rozsudok tak nie je právoplatný. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy