Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Výrobcov syntetických drog prezradil výbuch v ich výrobnej hale
Zdielať na

Výrobcov syntetických drog prezradil výbuch v ich výrobnej hale

PARTIZÁNSKE / Z haly sa ozval výbuch a potom z nej vyšľahli plamene. Hasiči s ohňom bojovali niekoľko hodín. Po uhasení požiaru našli vo vnútri množstvo nádob s neznámymi chemickými látkami. Budovu mali prenajatú muži zo susedného Poľska. Traja z nich ušli a na mieste zostal iba majiteľ firmy. Policajti priestor okamžite uzatvorili a zavolali sem špeciálne pojazdné laboratórium.

Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania sa jeden z Poliakov priznal, že v hale vyrábali syntetické drogy. Údajne im vybuchla časť zariadenia. To ich prezradilo.

"Tu iní príslušníci iných krajín využívajú Slovensko na výrobu drog," hovorí primátor mesta Partizánske Jozef Božík. Odborník na liečbu závislostí Marián Daubner dodáva: "Oni to tu varia, vozia sme v kamiónoch chemikálie."

Droga pod názvom 3cmc na Slovensku zakázaná nie je. To využívajú najmä Poliaci, ktorí ju na našom území vyrábajú. Policajti na mieste zaistili viac ako 50 nádob a rôznych komponentov. 

Sudy plné neznámych chemických látok naložili do dvoch nákladných áut a odviezli na expertízu. Poliaka zatiaľ pre drogovú trestnú činnosť neriešia.

"Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Daná vec je v štádiu vyšetrovania," hovorí hovorca KR PZ Trenčín, Pavol Kudlička.

Hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová povedala: "Ministerstvo zdravotníctva pripravuje novelu zákona o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch a na základe podnetu ministerstva vnútra a z dôvodu možnosti vážneho poškodenia zdravia, keďže ide o vysoko nebezpečné neurotoxíny. Urýchlene reagujeme a navrhujeme zaradiť látky medzi kontrolované psychotropné látky I. skupiny."

Na Slovensku sa objavujú rôzne syntetické drogy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy