Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Dvojitá vražda pre peniaze. Žena, ktorá mala zabiť príbuzných, sa postavila pred súd
Zdielať na

Dvojitá vražda pre peniaze. Žena, ktorá mala zabiť príbuzných, sa postavila pred súd

TRNAVA / Pred Trnavský súd sa postavila žena, ktorá podľa obžaloby zavraždila manželský pár v ich rodinnom dome v obci Okoč neďaleko Dunajskej Stredy. Nebohí manželia mali dokopy na svojich telách desiatky bodných rán. Motívom mali byť peniaze. Alžbetu priviezli ozbrojení kukláči za prísnych bezpečnostných opatrení.

K brutálnej vražde Frederiky a Vojtecha došlo v marci v roku 2017. Podľa obžaloby má dvojicu na svedomí ich rodinná príbuzná Alžbeta. Manželský pár prišiel o život v ich rodinnom dome v obci Okoč, pár kilometrov od Dunajskej Stredy. Vojtech (64) mal v tele šesť bodných rán. Jeho 61-ročná Manželka až 55. Vražedná zbraň sa dodnes nenašla. "Veľmi nám chýbajú," povedala Frederika, dcéra zavraždených manželov. 

​Motívom podľa obžaloby a rodiny boli peniaze. Alžbeta sa mala totiž nachádzať v zlej finančnej situácií, z ktorej nevedela vykľučkovať. Dlžoba s úrokmi sa mala vyšplhať až na 11-tisíc eur. Práve nebohí mali zdediť väčšiu sumu peňazí, o ktorých obvinená vedela. Z domu po krvavom incidente mala zmiznúť hotovosť, a to konkrétne 700 eur.

Obžalovaná Alžbeta hneď na začiatku pojednávania pred senátom okresného súdu v Trnave vyhlásila, že je nevinná a že manželský pár nezavraždila. Pred súdom tvrdila, že keď prišla na návštevu do rodinného domu, tak bránička bola otvorená. Rovnako mali byť otvorené aj vchodové dvere. Keď vstúpila do domu uvidela na zemi ležať nehybné telá. Viac ako rok o tom, že bola v dome nepovedala nikomu, pretože sa údajne bála. Dokonca bola aj na pohrebe nebohých. Obvinenie prišlo až neskôr. "Myslíme si, že to bola ona pre peniaze," prisvedčila dcéra zosnulých. 

V prípade preukázania viny hrozí Alžbete trest odňatia slobody na 20 - 25 rokov, prípadne doživotie. Ďalšie pojednávanie je naplánované na 11. júla, kde budú vypočutí ďalší svedkovia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy