Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Útočník z Obchodnej sa v minulosti vyhrážal pracovníčke finančnej správy. Policajt to neriešil
Zdielať na

Útočník z Obchodnej sa v minulosti vyhrážal pracovníčke finančnej správy. Policajt to neriešil

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Útočník, ktorý minulý týždeň spôsobil streľbu na Obchodnej ulici, sa už v apríli vyhrážal pracovníčke Daňového úradu. Policajt, ktorý sa mal prípadom zaoberať, ho vyhodnotil ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Policajný prezident sa na základe tohto incidentu vyjadril, že takýto prístup policajtov tolerovať nebude.

Prezidenta policajného zboru informovali, že polícia prijala v apríli oznámenie z Daňového úradu v podobe listu, v ktorom sa vyhrážala neznáma osoba daňovej pracovníčke, že jej fyzicky ublíži.

​Policajt, ktorému bol tento prípad pridelený, incident vyhodnotil ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu, keďže sa vyhrážajúca sa osoba s daňovou pracovníčkou nikdy osobne nestretla.  Dozorový prokurátor mu uznesenie vrátil s tým, že nie je dostatočne odôvodnené. Prezident policajného zboru Milan Lučanský sa k prístupu policajta vyjadril: "Nebudem tolerovať neprofesionálny a ľahostajný prístup policajtov k práci. Postup policajta a jeho nadriadeného preverí Úrad inšpekčnej služby."

Policajt následne osobu identifikoval a snažil sa ju predvolať na výsluch. Ako sa neskôr zistilo, išlo o toho istého muža, ktorý minulý týždeň v piatok ozbrojený napadol pracovníka Finančnej správy v Bratislave a následne došlo k streľbe polície na Obchodnej ulici, aby muža spacifikovala.

Incident na Obchodnej

Konflikt začal pred budovou ministerstva financií, odkiaľ policajti po mužovi ozbrojenému nožom spustili pátranie. Páchateľ mal predtým hodiť dlažobnú kocku do dverí ministerstva. Podľa polície mal nožnom napadnúť zamestnanca bezpečnostnej služby finančnej správy. Následne ozbrojený odišiel smerom na Obchodnú ulicu. Podľa svedkov dvaja policajti doprevádzali muža s nožom v ruke. Jeden kráčal pred mužom a druhý za ním. Policajti ho mali vyzývať STOJ LEBO STRELÍM, na čo im muž odpovedal VŠETKÝCH VÁS POZABÍJAM. Takto prešli Obchodnú ulicu odspodu až hore, keď muž na jedného z policajtov zaútočil nožom a tí po ňom vystrelili-celkom šesťkrát.

Muž svojim správaním ohrozoval nielen pracovníkov daňového úradu, ale aj policajtov a ľudí v okolí. Streľbu na Obchodnej ulici nakrútili náhodní okoloidúci:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy