Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Sudca odročil pojednávanie s kontroverznou podnikateľkou Eleonórou K..
Zdielať na

Sudca odročil pojednávanie s kontroverznou podnikateľkou Eleonórou K..

BRATISLAVA / Po siedmych mesiacoch sa dnes mal opäť konať proces s východoslovenskou kontroverznou podnikateľkou Eleonórou K., mediálne známou ako Nora Mojsejová. A to vo veci podvodu a neoprávneného odpočtu DPH. Sudca Okresného súdu Bratislava 1 však musel pojednávanie odročiť na október.

Hlavné pojednávanie v utorok trvalo iba niekoľko minút. Najpodstatnejším dôvodom bola neprítomnosť hlavnej aktérky obžaloby. "Odročené je to kvôli tomu, že moja klientka má zdravotné problémy, nemôže cestovať, má problémy s pohybovým aparátom," vyjadril sa Ondrej Mularčík, obhajca Eleonóry K. 

Eleonóru K., kedysi známu ako Noru Mojsejovú viní prokurátor v dvoch bodoch obžaloby. Prvý hovorí o faktoringovej zmluve a údajných troch falošných faktúrach. Druhý hovorí o fiktívnom nákupe tlačiarenského stroja za 3,2 milióna eur a následného odpočtu DPH vo výške viac ako pol milióna eur.  V súčasnosti už 60-ročná obžalovaná Eleonóra tvrdí, že spolu so svojimi zamestnancami robili podklady pre faktoringovú zmluvu na základe dokladov, ktoré jej doniesol majiteľ banskobystrickej firmy. Či však tieto doklady boli alebo neboli falošné, to údajne košická podnikateľka z Pereša netuší. "On sám predkladal doklady, on sám sa zúčastňoval jednaní, on sám podpisoval faktoringovú zmluvu ako svojprávna osoba. Medzi tým mu nezobrali občiansky preukaz," povedala. 

Na súd sa v utorok dostavili len obhájcovia a zo šiestich obžalovaných iba jeden - Maroš M. v minulosti odsúdený za podvod pri výstavbe nájomných bytov v Košickej lokalite Furča.

"Okresný súd Bratislava 1 odročil pojednávanie na 1-3 októbra 2019 a to z dôvodov neúčasti obžalovanej," informoval Pavol Adamčiak, hovorca Krajského súdu. "Ona za celú dobu toho trestného konania , ktoré je vedené voči nej, neurobila jednu nejakú obštrukciu," poznamenal obhajca Mularčík.  K dokazovaniu na súde sa podľa advokáta Eleonóra K. vyjadrovať chce. A preto tentokrát nedala súhlas na konanie v jej neprítomnosti. 

Známu podnikateľku obvinili ešte v roku 2017. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy