Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Stredoškolák Maroš je nezvestný už od víkendu, rodina aj polícia prosí o pomoc
Zdielať na

Stredoškolák Maroš je nezvestný už od víkendu, rodina aj polícia prosí o pomoc

SPIŠ / Už tretí deň je nezvestný 18-ročný Maroš Koňak. Študent strednej školy sa stratil začiatkom víkendu. Poslední ho videli jeho kamaráti. Tí ho spolu s políciou a rodinou hľadajú a budú vďační za každú informáciu.

18-ročného Maroša videli naposledy blízko centra Spišskej Novej Vsi. Jeho posledné slová, ktoré adresoval svojím kamarátom boli, že ide niekam na byt. To sa udialo v sobotu o jednej hodine ráno. Marošove kroky smerovali okolo supermarketu na sídlisko Mier. Odvtedy ho niet.

"Neviem kde, lebo my nevieme s kým chodí na byt. Lebo raz prespal u kamaráta, ale to sme vedeli. Aj ten kamarát potvrdil, aj mama jeho vedela," hovorí Marošova mama Darina Koňaková.

Podľa nešťastnej matky sa Maroš nezvykol flákať. Ak prišiel domov neskôr, vždy sa ozval, že bude meškať: "Volala som mu, keď nedvíhal, napísal SMSku, prídem zajtra. Alebo o hodinu, alebo idem peši. Vždy sme vedeli," hovorí zronená matka.

Teraz je situácia iná, mladík zmizol bez stopy či odkazu. Nič o ňom nevedia kamaráti ani príbuzní. Mobil má od soboty vypnutý.

"Ja som prešiel letisko na Mieri, aj okolie Čingova. Potom som prešiel ku Západu 1, tam som poprechádzal okolo potoka a trochu aj Smižany. Ale tiež som nič nenašiel," hovorí Patrik, brat nezvestného. 

Po ohlásení nezvestnosti začali spišskonovoveskí policajti po mladíkovi pátrať. Okrem iného prehľadali celé koryto Hornádu až po mesto Krompachy.

"Do neskorých nočných hodín v súčinnosti s policajtmi služobnej kynológie prepátravali centrum mesta Spišská Nová Ves , avšak s negatívnym výsledkom. Preto bola o spoluprácu požiadaná letka MV SR a za pomoci vrtuľníka bolo vykonávané pátranie v širšom okolí mesta Spišská Nová Ves a toku rieky Hornád," vraví hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová.

Maroš je vysoký približne 170 centimetrov. Oblečenú by mal mať mikinu, tmavšie botasky a čierne tričko.

Ak sa niekto dlhšie neozve ani svojim blízkym, netreba váhať s ohlásením na políciu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy