Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nočná naháňačka v Bratislave. Po vodičovi ostala spúšť
Zdielať na

Nočná naháňačka v Bratislave. Po vodičovi ostala spúšť

BRATISLAVA / Nočná naháňačka skončila niekoľkými poškodenými autami. Policajtov v nedeľu tesne pred pol dvanástou v noci zaujal 43-ročný Bratislavčan na osobnom aute so švédskym evidenčným číslom. Policajti sa ho snažili zastaviť svetelným a zvukovým znamením, ktoré ignoroval.

Divoká jazda vodiča sa skončila až po niekoľkých kilometroch na Trenčianskej ulici, keď narazil do stromu. Pred tým stihol poškodiť štyri autá. "Ráno som vstal, teraz som prišiel dolu akurát a sused mi vysvetľoval, čo sa stalo. Pozerám tu rozbité jedno auto, moje auto je ťuknuté aj spredu aj zozadu. Ďalší nárazník. Určite sa tu niečo dialo. Sused len ohlásil, že bola tu naháňačka štyri, päť áut, dve hodiny tu boli a riešili veci," uviedol majiteľ poškodeného auta. 

Niekoľko kilometrov dlhej naháňačke predchádzala v podstate nevinná policajná kontrola. Okolo hliadky prefrčalo osobné auto so švédskym evidenčným číslom, na ktorom nesvietilo svetlo. Policajti chceli vodiča na nedostatok upozorniť a zároveň ho podrobiť bežnej kontrole. "Vodič motorového vozidla odmietol zastaviť hliadke policajného zboru, pričom pri unikaní pred ňou poškodil viacero zaparkovaných motorových vozidiel na ulici Trenčianskej," uviedol policajný hovorca v Bratislave Michal Szeiff.

Vodič na poslednom úseku cesty poškodil až päť áut. Auto, na ktorom jazdil bolo na švédskych prenosných číslach. Dôvodov, prečo nechcel hliadke zastaviť je viac. Mal už tri zákazy viesť motorové vozidlo a taktiež sa odmietol podrobiť testu na drogy. Dychovp skúšku na alkohol na mieste neodmietol, tá dopadla negatívne, pred jazdou nepil. "K zraneniu iných osôb v tejto súvislosti nedošlo, vodič bol následne hliadkou obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na najbližšie policajné oddelenie policajného zboru," dodal Szeiff.

Prípad bude riešený v takzvanom superrýchlom konaní. Vodiča teda v krátkom čase trest pravdepodobne neminie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy