Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Jazda na oslavy dňa detí sa skončila nehodou. Motorkára po náraze vymrštilo
Zdielať na

Jazda na oslavy dňa detí sa skončila nehodou. Motorkára po náraze vymrštilo

HARICHOVCE / Muž z levočského okresu chcel v sobotu popoludní vziať svojho syna do Spišskej Novej Vsi. Na oslavy dňa detí ale nedorazili. Plány im skrížil čelný náraz do motorkára pri Harichovciach.

Cesta medzi Levočou a Spišskou Novou Vsou bola kvôli nehode uzavretá niekoľko hodín. Podľa prvotných informácií, za nehodu môže mikrospánok vodiča osobného auta. Ten to neskôr TV JOJ potvrdil aj mimo kamery. Podľa muža, ho zmohla pracovná únava z celého týždňa. "V miernej pravotočivej zákrute vodič osobného vozidla Škoda Oktávia prešiel do protismeru, kde došlo k čelnej zrážke s protiidúcim motocyklistom," povedal Peter Onderuš, súdny znalec z odboru dopravy. 

Ako sa vodič pre televíziu JOJ vyjadril, prebral sa až keď auto bolo "zapichnuté" v priekope vedľa cesty. Pred ním ležala rozbitá motorka. Za autom na ceste zase ťažko zranený motorkár. Po príchode hasičov už pri nehode boli policajti aj záchranári. Chlapi najprv začali pomáhať motorkárovi vo vážnom stave. "Jednotka asistovala po príchode na preloženie na nosidlá záchrannej zdravotnej služby. Potom následne pomohla naložiť pacienta do vrtuľníka leteckej zdravotnej záchrannej služby," vyjadril sa veliteľ zásahu hasičov  Peter Freundorfer. 

"Utrpel vážne poranenia oboch dolných a horných končatín a poranenie vnútorných orgánov. Bol napojený na umelú pľúcnu ventiláciu, preložený na palubu vrtuľníka a s tzv. polytraumou ho vo vážnom stave leteckí záchranári previezli na Kliniku úrazovej chirurgie do Univerzitnej nemocnice v Košiciach," informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. Po čelnom náraze bol motorkár zo svojho stroja vymrštený. Pravdepodobne telom vrazil do čelného skla auta a vyletel do vzduchu. Podľa informácií z košickej nemocnice je motorkár naďalej v umelom spánku. Jeho stav je stále kritický.

K vážnej nehode motorkára došlo aj v Bratislave. Muža prevážali v umelom spánku. Viac v reportáži TU:



Súvisiace články

Najčítanejšie správy