Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Obeť mali na smrť dobiť konármi. Odsúdený Alojz so 17-ročným trestom nesúhlasí
Zdielať na

Obeť mali na smrť dobiť konármi. Odsúdený Alojz so 17-ročným trestom nesúhlasí

KOŠICE / Sedemnásť rokov väzenia, je trest za brutálnu vraždu, ktorú dostali dvaja muži z osady v Medzeve. Svoju obeť, 23-ročného Milana, dobili na smrť drevenými konármi. Údajne preto, že im chodil za ženami. Rozsudok začiatkom roka potvrdil i krajský súd, odsúdený Alojz sa ale s vysokým trestom nechce zmieriť a je odhodlaný dokázať svoju nevinu.

Sudca napokon pojednávanie ani neotvoril. Alojz si totiž žiadosť o obnovu konania rozmyslel. Po rozhodnutí odvolacieho súdu a potvrdení 17-ročného trestu totiž odsúdený Alojz využil mimoriadny opravný prostriedok a podal dovolanie na najvyšší súd. Ten ale zatiaľ nerozhodol a tak predseda senátu Alojzovi odporučil počkať na jeho rozhodnutie a podanie žiadosti o znovuotvorenie prípadu odložiť.

Predsedovi senátu neostávalo nič iné, ako zasadnutie ukončiť a Alojz sa vrátil späť do väzenia. Naďalej však trvá na svojej nevine, a rovnako ako spolupáchateľ Václav tvrdí, že nemali dôvod Milana zavraždiť. "Ja som to nespáchal, prečo by som ho mal zabiť, on bol chudobný človek pán sudca," povedal obžalovaný Václav. "Ja som ten trestný čin nespáchal, ja som nevinný, tí svedkovia čo rozprávajú to je všetko klamstvo," dodal obžalovaný Alojz. 

 Mužov ale usvedčili kľúčoví svedkovia, ktorí ich vraj z diaľky počuli hovoriť o tom, že Milana musia zabiť, následne vraj počuli i samotné údery. "Povedal, že treba ho zabiť, lebo so ženami nám spáva a som počul aj poškodeného Milana, že nezabite ma, nemám peniaze, ani toluén," opísal udalosti svedok. Milana mali zabiť konármi, na ktorých počas vyšetrovania prípadu našli kriminalisti krv obete i pachové stopy obvinených mužov.

Polícia vyšetrovala aj prípad muža, ktorý mal dobiť kusom dreva muža odchádzajúceho z krčmy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy