Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Autom narazil do murovanej zastávky, ktorá sa zrútila na ľudí čakajúcich na autobus
Zdielať na

Autom narazil do murovanej zastávky, ktorá sa zrútila na ľudí čakajúcich na autobus

VRBNICA / Na ľudí, ktorí čakali na autobus, sa zrútila murovaná zastávka. V obci Vrbnica do nej autom narazil 18-ročný vodič. Tvrdí však, že za všetko môže neznámy šofér, ktorý mu nedal prednosť. Polícia preto žiada o pomoc svedkov.

Vodič auta vrazil do autobusovej zastávky. V tom čase sa v nej nachádzali traja ľudia, vrátane jedného dieťaťa. "Počul som doma na dvore, ako šofér brzdí a odrazu niečo strelilo," uviedol miestny obyvateľ. 18-ročnému vodičovi vraj náhle vybehlo auto z vedľajšej cesty. V snahe vyhnúť sa zrážke prudko šliapol na brzdu. "V dôsledku čoho sa však jeho vozidlo stalo nekontrolovateľným, zišlo z vozovky a narazilo do autobusovej zastávky, kde sa v tom čase nachádzali 3 osoby," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

​Murovanú zastávku vodič trafil zadnou bočnou časťou auta. Po náraze sa čiastočne zrútila na ľudí. "Šofér im pomohol, vytiahol ich von. Dve ženy boli zranené, krvácali. Ešte aj chlapčeka mali pri sebe, neviem v akom stave je," povedala miestna obyvateľka. "Všetky osoby boli pri vedomí, komunikovali," objasnil Slavomír Matta, veliteľ zásahu HaZZ Michalovce. Dvoch dospelých ľudí a jedno dieťa si vzali do opatery záchranári. Následne ich všetkých previezli do nemocnice. "Podľa predbežnej lekárskej správy dve z týchto osôb utrpeli ľahké zranenia a jedna osoba sa zranila ťažko," informovala Lenka Ivanová.

Auto, ktoré malo mladému vodičovi skrížiť cestu na mieste nezastavilo, ale v jazde pokračovalo ďalej. Podľa svedkov išlo o vozidlo značky škoda fabia combi s košickými evidenčnými číslami. Totožnosť vodiča sa ale polícii doposiaľ zistiť nepodarilo. "Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Presná príčina vzniku dopravnej nehody a miera zavinenia jednotlivých účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," povedala hovorkyňa KR PZ Košice. 

Polícia zároveň žiada o pomoc svedkov, ktorí by vedeli poskytnúť bližšie informácie k priebehu nehody a tým prispieť k jej objasneniu, aby to oznámili. "Na ktoromkoľvek útvare PZ, telefonicky na známom telefónnom čísle 158, alebo prostredníctvom oficiálnej stránky na Facebooku," dodala hovorkyňa.

 Pri vážnej dopravnej nehode sa zrazil kamión, dodávka a auto. Jedného z vodičov transportovali do nemocnice vrtuľníkom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy