Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Súd rozhodoval o väzbe pre piatich mužov, medzi nimi bol aj aktívny policajt
Zdielať na

Súd rozhodoval o väzbe pre piatich mužov, medzi nimi bol aj aktívny policajt

BANSKÁ BYSTRICA / Banskobystrický špecializovaný trestný súd v piatok rozhodoval o ďalšom osude piatich mužov, ktorých Národná kriminálna agentúra obvinila v prípade Venal 3. Razia sa má týkať drogovej trestnej činnosti. Medzi zadržanými mužmi je aj aktívny policajt a príslušník Kriminálneho úradu Finančnej správy.

Päticu mužov priviezli do Banskej Bystrice ešte predpoludním. Tváre si ukrývali pod kapucňami či papiermi. Dvere pojednávacej miestnosti sa za mužmi v putách zavreli pred jednou popoludní. Sudca rozhodol v priebehu troch hodín, všetkých mužov poslal do vyšetrovacej väzby. "Podali sme sťažnosť, môj klient sa cíti nevinný, nevypovedal," uviedol obhajca Rastislav Urbáni.

Medzi obvinenými je aj policajt z Národnej kriminálnej agentúry, ten mal údajne vynášať informácie, jeho advokát však hovorí o tom, že to technicky nebolo možné. "Tieto informácie mali byť zo systému NAKA a môj klient k tomu nemal zo svojej pozície prístup," povedal obhajca Pavol Gráčik. 

Pred sudcom na rozdiel od ostatných o obvinení vypovedal. Podľa jeho advokáta je jeho obvinenie založené na jedinej výpovedi spolupracujúceho obvineného. "Celé mi to príde aby sa teraz elitní policajti obávali stíhaných osôb, ktorí sú možno väzobne stíhaní a lžilo obviňujú aktívnych policajtov," uviedol Gráčik. 

Podľa polícia mala skupina zabezpečovať látky na výrobu memamfetmínu a drogu vyrábať. Kokaín si mali podľa policajných informácií predávať medzi sebou na distribúciu cez svojich dílerov. "Od roku 2015 do 2018 mali zabezpečiť prekurzory na výrobu metamfetmínu v objeme takmer 80 kilogramov v hodnote 1,8 milióna eur," uviedol hovorca prezídia policajného zboru Michal Slivka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy