Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muža nahneval kamión. Vytiahol zbraň a začal strieľať
Zdielať na

Muža nahneval kamión. Vytiahol zbraň a začal strieľať

LEVICE / Štyridsaťosemročný muž chodil po dedine a strieľal z pištole. Stalo sa to v Starom Hrádku. Muž tvrdí, že ho nahneval kamión, ktorý prechádzal okolo neho. Aj keď zbraň, ktorú držal v rukách, bola plynová, nikto to netušil a vystrašil množstvo ľudí.

Štyridsaťosemročný muž sa postavil pred súd, ten rozhodoval o jeho vzatí do väzby. Z plynovej pištole nestrieľal po prvýkrát. Pred niekoľkými mesiacmi aj na bezdomovcov, s ktorými popíjal.

"Jeden siahol do tašky, vytiahol som pištoľ a začal som strieľať po nich," opísal obvinený Róbert. Tvrdí, že išiel po dedine na bicykli a okolo prechádzal kamión, tak tesne, že ho vytlačil z cesty. Práve toto ho nahnevalo. "Akurát išiel kamión len celý som bol dobúchaný. Však je zápästie si necítim čo som letel z bicykla dole," povedal. 

"Opitý bol, spadol do jarku a vyškriabal sa z tade," uviedla svedkyňa udalosti. Muža toto tak rozzúrilo, že chytil do rúk plynovú pištoľ. V tej chvíli prišiel domov príbuzný svedkyne, pritom ako vchádzal s autom do dvora, namieril na neho zbraň.

"Ja som sa bála, že ho zastrelí," hovorí svedkyňa. "Tak som vytiahol pištoľ, som začal strieľať," pokračuje Róbert. Ľudia mali strach, nikto netušil totiž, o akú zbraň ide. Róbert dvakrát vystrelil do vzduchu. Potom prešiel k domu, v ktorom býva a znova strieľal. Jeho besnenie zastavil až náboj v zásobníku, ktorý mal zasunutý naopak.

"Muž mal v krvi 1,77 promile alkoholu," uviedla hovorkyňa polície Renáta Čuháková. Muž tvrdil, že bol opitý, a vôbec si nepamätá čo urobil, dozvedel sa to až od policajtov. "Teraz ma to mrzí ale už je neskoro," dodal. Sudca rozhodol, že muž do väzby nepôjde a bol prepustený na slobodu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy