Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prechádzka so psom skončila agresívnym útokom. Žene zranenia skomplikovali život
Zdielať na

Prechádzka so psom skončila agresívnym útokom. Žene zranenia skomplikovali život

HUMENNÉ / Nevinná prechádza so psom sa skončila agresívnym útokom. Na Veroniku a jej chlpáča zaútočil iný pes, ktorý sa mal majiteľke vytrhnúť.

Incident sa odohral v skorých ranných hodinách, kedy sa Veronika so svojím psom vybrala na prechádza do lesoparku Hubková. Videla, že oproti nej kráča staršia pani s dvoma psami, o ktorých vedela, že zvyknú reagovať agresívne. Veronika s Rexom preto odkráčali ďalej, no jeden zo psov sa podľa jej slov, žene vytrhol a zaútočil na Rexa. "Zahryzla sa mu do krku, zhodila ho na zem, hrýzla ho do hlavy, do krku, snažila sa mu prehrýzť ten krk," opísala situáciu Veronika. "Môžeme potvrdiť, že táto udalosť je v skrátenom vyšetrovaní," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

​Mladá žena svojho psa bránila. Útočiaci pes ju pritom pohrýzol do pravej ruky. Pre Veroniku sa tým postaral o poriadne komplikácie, keďže je maliarka. Na prípad chce poukázať hlavne preto, aby sa podobné situácie nestávali. Za psa je vždy zodpovedný majiteľ. "On má vedieť, aké má psy. Či sú agresívni alebo nie. Lebo v plnej miere zodpovedá za všetky škody spôsobené psom," povedal kynológ Valér Vitrikuš. "Úplne zbytočne sa stávajú také prípady, lebo keby pes mal košík, nič sa netane, bola by to obyčajná šarvátka. Mám veľkého psa, mám veľkú zodpovednosť," dodala Veronika.

Podľa posledných informácií od polície by v tejto súvislosti malo byť začaté stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy