Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pre tetovania pred súdom. Muža obvinili z extrémizmu
Zdielať na

Pre tetovania pred súdom. Muža obvinili z extrémizmu

BANSKÁ BYSTRICA / Pred senátom banskobystrického špecializovaného trestného súdu stál ráno ďalší muž, ktorého vinia v prípade extrémistických trestných činov. Štyridsiatnik svojim tetovaním prejavoval sympatie k ideológii, ktorá v minulosti smerovala k potlačeniu základných práv a slobôd.

Muž z okolia Púchova sa dostal pred súd pre svoje tetovania, s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Obvinili ho za propagáciu zakázaných nacistických symbolov, tie má 4. vytetované na svojom tele. Na súd do Banskej Bystrice prišiel oblečený vo vetrovke, pokiaľ si ich nedá odstrániť, musí chodiť zahalený.

​V lete minulého roku chodil na púchovskom kúpalisku len v plavkách, všetci návštevníci tak mohli vidieť jeho neonacistické, fašistické a radikálne-pravicové symboly. Na tele má symbol nemeckej nacistickej ríšskej Orlice, či rôzne zakázané heslá. Svoju vinu si priznal. Súd ho odsúdil na 18 mesačný podmienečný trest.

Nedávno pri razii polícia zadržala aj bývalého advokáta Františka Poláka tiež v súvislosti s extrémizmom. Súd ho dokonca poslal do väzby: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy