Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vážna dopravná nehoda pri Martine si vyžiadala jeden život
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda pri Martine si vyžiadala jeden život

MARTIN / V nedeľu večer sa na ceste medzi Martinom a Turčianskymi Teplicami stala mimoriadne vážna dopravná nehoda, pri ktorej zomrel starší vodič osobného auta. Počas jazdy prešiel do protismeru a zrazil sa s kamiónom.

Osobné auto trafilo nádrž a kamión začal horieť. Tridsaťdvaročný Jozef, ktorý bol tovar naložiť v Lučenci a vykladať ho mal v Čechách, prešiel len pár kilometrov, keď sa v jeho pruhu objavilo osobné auto. To šoféroval 70-ročný Pavel. Chcel sa vyhnúť čelnej zrážke no auto mu nabúralo do palivovej nádrže. Kamión vzbĺkol a šúchal sa zalomený po ceste ešte asi 150 metrov.

Muž z horiaceho kolosu vyskočil, na nohách mu dokonca horeli tenisky. "Nárazom sa roztrhla nádrž a horela nafta," vyjadril sa veliteľ zásahu hasičov Dušan Krištof. 

Vodič osobného auta utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Hasičom sa požiar podarilo lokalizovať a uniknuté prevádzkové kvapaliny zasypali sorbentom.  Cesta 1/65 ktorú len nedávno zrekonštruovali bola uzavretá kamión vytiahli pomocou dvoch špeciálov. "Požitie alkoholu u vodiča kamióna sme nezistili, u vodiča osobného auta bola nariadená pitva," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

K vážnej nehode došlo aj v Banskej Bystrici. Muža odviezli po zrážke s autom do nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy